Deși inovația este un lucru frumos, se pare că în zilele noastre există întotdeauna un nou ingredient, tehnică sau produs, cu o serie de sfaturi de îngrijire a pielii care să-l însoțească.

Indiferent dacă adoptați o abordare minimă atunci când vine vorba de o rutină de înfrumusețare. Sau devorați orice fel de sfaturi de îngrijire a pielii și de machiaj pe care le puteți pune mâna, un lucru rămâne universal. Cu toții dorim să cunoaștem cele mai bune practici pentru a obține o piele sănătoasă și radiantă. În cea mai mare parte, avem elementele de bază acoperite. Asigurându-ne că rutina noastră zilnică constă în a bea suficientă apă, a ne spăla fața înainte de culcare. Și a face tot posibilul pentru a evita orice lucru toxic care ar putea să ne frustreze porii.

Având în vedere că îngrijirea pielii noastre se află destul de sus pe lista noastră de lucruri de făcut, avem câteva sfaturile și informații de la medici de specialitate.

Cum putem avea o piele sănătoasă

 5 sfaturi pentru un ten perfect. Orice femeie trebuie să știe aceste trucuri
Pixabay

1. Evitați să stoarceți cosuri

Un coș indică ulei, sebum și bacterii prinse. De asemenea, este un semn că mecanismul natural de vindecare al corpului funcționează.

Scoaterea cosului perturbă acest proces de vindecare. În plus, lichidele eliberate expun pielea din jur la bacterii similare. Crescând riscul formării de coșuri suplimentare.

Coșul expus poate duce, de asemenea, la cicatrici permanente. Ori de câte ori este posibil, evitați să zgândăriți coșurile. Păstrați zona curată.

2. Purtați întotdeauna protecție solară

Razele ultraviolete (UV) ale soarelui dăunează pielii. Folosirea de protecție solară oricând în aer liber poate ajuta la protejarea pielii de aceste raze dăunătoare.

Evitați apa fierbinte

Spălarea mâinilor și a feței cu apă foarte fierbinte poate usca sau deteriora pielea. Persoanele care observă pielea uscată după baie pot încerca să folosească în schimb apă călduță.

4. Rămâi hidratat

Toate celulele corpului au nevoie de apă. Celulele pielii sunt cele mai apropiate de mediu. Și, prin urmare, pot fi mai expuse riscului de a-și pierde umiditatea în fața elementelor. Consumul de apă pe tot parcursul zilei poate ajuta la menținerea sănătoasă a celulelor pielii.

5. Schimbări ale stilului de viață

Deși dovezile sunt în mare parte anecdotice. Unele schimbări ale stilului de viață pot ajuta și la menținerea echilibrului pielii. Modificările stilului de viață care trebuie luate în considerare includ:

Somnul de 8 ore.

Evitarea fumatului.

Reducerea sau eliminarea excesului de zahăr.

Evitarea prăjelilor.

Rezumat

Oamenii pot încerca o varietate de tehnici pentru a obține o piele curată acasă. Cele mai bune metode vor depinde de tipul de piele al persoanei. Cu toate acestea, schimbările generale ale stilului de viață, cum ar fi reducerea stresului. Menținerea hidratată și o dietă sănătoasă, pot fi eficiente pentru mulți oameni.