Exact. Persoanele care respectă anumite diete, care renunță la obiceiurile alimentare nesănătoase vor trăi mai mult. Asta spune medicul David Katz, specialist în medicină preventivă și de stil de viață și nutriție. El a făcut mai multe studii în care explică cum se utilizează alimentele ca medicină preventivă.
1. Trebuie să fim conștienți de ceea ce mâncăm
Este foarte important, spune specialistul, să gândim ceea ce mâncăm și să fim conștienți de ceea ce băgăm în gură. Conștientizarea obiceiurilor alimentare este primul pas pentru o viață mai bună, spune nutriționistul dietetician Kathleen Zelman.
Un alt medic, Tom Rifai, spune că ar fi bine să ne schimbăm mediul alimentar, planificând totul din timp. Atunci când trebuie să plecăm undeva, el spune să ne oprim și să ne facem piața numai cu produse sănătoase.
De asemenea, eliminarea zahărului din micul-dejun este cea mai bună decizie pe care am putea s-o luăm. Diana Aronson, medic dietetician, spune că renunțarea la zahărul de la prima masă a zilei aduce multe beneficii. De aceea, este important să ne regândim micul-dejun, conform CNN.
2. O masă pe zi fără carne
Măcar o dată pe zi ar trebui să avem o masă care să nu conțină carne, mai spun experții. Pentru a face acest lucru, am putea adăuga încetul cu încetul plante, cereale integrale sau linte la prânz. Acest obicei va ajuta creierul să își ia energia de care are nevoie pentru a trece peste oboseala de după-amiază. De asemenea, mâncatul seara ar trebui redus.
Totuși, trebuie să ținem cont că este foarte important să mâncăm ceea ce ne place. Așadar, dacă ești un fan înrăit al grătarului, poți găti și mâncăruri sănătoase, cum ar fi legume cu slănină pentru grătar.
3. Sportul și eliminarea stresului, esențiale
Mâncarea sănătoasă nu este tot ceea ce avem nevoie pentru a duce o viață sănătoasă, din păcate. Este foarte important să facem sport. Atenție! Sportul nu se face doar la sală, fiindcă asta este o scuză des întâlnită. „Nu am bani să merg la sală!”, sau „Nu am timp să merg la sală”. Ei bine, sportul se poate face și acasă. Studiile arată că simpla mişcare cât mai des posibil în fiecare zi, cum ar fi plimbările în natură, poate îmbunătăţi sănătatea şi reduce stresul.
Alţi factori care vă vor afecta longevitatea includ gestionarea stresului, obţinerea a aproximativ opt ore de somn de calitate şi existenţa unor relaţii apropiate şi pline de iubire.