Reclamă

Traiul la „Survivor România” nu este deloc ușor! În competiția din Republica Dominicană, concurenții din cele două tabere au de îndurat oboseala, căldura excesivă, umiditatea, dar și foamea. Dar ce mănâncă, de fapt, Războinicii și Faimoșii de la „Survivor România”? 

1. Concurenții de la „Survivor România” fac foamea

Cine și-a închipuit că participanții de la Survivor” se lăfăie atunci când camerele de filmat sunt oprite, s-a înșelat amarnic. Pe lângă probele solicitante la care sunt supuși zi de zi, Războinici și Faimoșii sunt nevoiți să doarmă în condiții greu de imaginat, dar și să-și caute singuri de mâncare.

Din acest motiv, cele două tabere fac eforturi uriașe să câștige alimente la probele de pe traseu. Chiar și așa, uneori, mâncarea nu este suficientă, având în vedere eforturile la care sunt supuşi concurenții.

Pentru cei care își imaginau că viața la „Survivor România” e floare la ureche, ei bine, lucrurile nu sunt deloc roz. Atunci când nu câștigă probe, concurenții primesc din partea producătorilor emisiunii doar orez, pe care îl prepară singuri. Pentru că orezul nu le ajunge de fiecare dată, aceștia mai consumă nuci de cocos pe care le culeg din junglă şi le curăţă singuri. Concurenții mănâncă direct bucățile de cocos sau beau apa de cocos.

foto: PRO TV

2. Nuca de cocos, alimentul de bază la „Survivor România”

Consumul excesiv de nuci de cocos, mai ales pe stomacul gol, nu le face deloc bine concurenților. În timp, consumul în exces de cocos poate dăuna grav organismului, avertizează specialiștii.

După ce a fost eliminată din competiția de la PRO TV, Andreea Tonciu a mărturisit că s-a luptat cu foamea în jungla dominicană, motiv pentru care a slăbit kilograme bune. Bruneta s-a plâns că a fost nevoită să consume doar cocos.

„A fost cea mai grea experiență pe care am avut-o până la acest moment în viața mea. Tot ceea ce ați văzut și vedeți pe TV este real, iar asta este incredibil. De la lipsa hranei la dormitul pe insulă, de la jocurile dificile la momentele când aveam discuții interminabile între noi, le-am trăit pe toate.

Și am rămas aceeași Andreea care nu a tăcut când a avut ceva de spus sau care a știut să spună atunci când nu a mai putut. Am slăbit deoarece nu am avut mai nimic de mâncare, știți că nu a fost o perioadă ușoară pentru Faimoși. Dar mai departe de kilogramele în minus, experiența asta m-a învățat foarte multe despre mine.”, a declarat Andreea Tonciu, pentru Click!

foto: captură video

Nici în sezoanele trecute de la „Survivor România”, situația nu a stat altfel. Fosta Războinică Roxana Ghiță a povestit că a avut probleme serioase de sănătate care au obligat-o să se retragă din competiție mai repede decât ar fi anticipat ea. Tânăra a făcut o inflamație pelvică, cel mai probabil din cauza consumului ridicat de cocos.

„Am făcut inflamație pelvică, cu o infecție și a trebuit să mă trateze cu antibiotic intravenos, și hernie inghinală. Din cauza asta nu am mai putut să continui în emisiune, pentru că mă doare când merg. Adică mă durea în condiții alea, fără mâncare, acum m-am obișnuit”, a declarat Roxana Ghiță în vlogul lui Andrei Ciobanu, de pe Youtube.

3. Ce se întâmplă în organism dacă consumi multă apă de cocos

O echipă de cercetători de la New York Hospital Queens a publicat, cu ceva timp în urmă, un studiu de caz intitulat “Death by Coconut” (n.r. Moarte din cauza cocosului).

Aceștia au prezentat cazul unui bărbat în vârstă de 42 de ani, fără alte probleme medicale, care a ajuns pe mâinile medicilor cu un nivel ridicat de potasiu în organism.

Din acest motiv, bărbatul a leșina și i-a fost dereglat ritmul cardiac. Ulterior, s-a aflat că bărbatul jucase tenis toată ziua și consume aproximativ 2,5 litri de apă de cocos.

La un moment dat, el a acuzat o stare bruscă de amețeală și și-a pierdut conștiința. Mai mult de atât, bărbatul era dezorientat și avea febră. Medicii au constatat faptul bărbatul suferise o intoxicație cu potasiu.

Specialiștii atrag atenția și precizează că apa de cocos, consumată în cantități mari, nu aduce niciun beneficiu organismului, ba din contră, persoanele care o consumă peste măsură pot suferi de modificări periculoase și chiar fatale ale ritmului cardiac. Consumată cu atenție, apa de cocos, numită și ‘băutura naturală a sportivilor’, poate fi un adevărat miracol pentru organism.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro