Reclamă

Deși mâncărurile prăjite sunt gustoase și destul de des gătite în bucătăria românilor, mirosurile cu greu pot fi eliminate. De fiecare dată când gătim, mirosul nu rămâne doar în buătărie ci pătrunde și în celelalte încăperi din casă. Este insuportabil și gospodinele se chinuie foarte mult să îl elimine, însă de multe ori încercările dau greș. Vestea bună e că există mai multe soluții pentru această problemă des întâlnită. 

Există câteva remedii care te ajută să elimini mirosul de prăjeală din locuința ta. Poți găti liniștită în continuare mâncăruri pe bază de prăjeli, pentru că următoarele trucuri îți vor deveni un bun aliat împotriva mirosurilor neplăcute. Bicarbonatul de sodiu sau oțetul sunt doar câteva dintre ingredientele de care ai nevoie în bucătărie.

Cum poți scăpa de mirosul de prăjeală din bucătărie. Există câteva trucuri utile

arhivă

Tot ce trebuie să faci este să iei o oală și să amesteci în ea 4 părți de oțet și una de apă. Pune-o pe foc timp de 15 minute și las-o să fiarbă. În timp ce oțetul fierbe, va începe să absoarbă toate mirosurile neplăcute din bucătărie. Poți face asta chiar în momentul în care pregătești mâncarea. De asemenea, cu aceeași soluție poți curăța suprafețele din bucătărie pe care au sărit particulele de ulei. Ai nevoie de o lavetă pe care să o înmoi în întregul amestec ce ți-a rămas.

De asemenea, într-o cratiță cu apă poți pune o lingură de extract de vanilie sau alte uleiuri esențiale. Pot fi și cele de mentă piperată, iasomie, eucalipt, lavandă sau mușețel. Pune oala pe foc și las-o să fiarbă chiar și o oră întreagă. Aburul va absorbi mirosurile neplăcute din locuință.

pixabay

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe proprietăți. Ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute dar curăță și suprafețele murdare. Tot ce trebuie să faci este să iei câteva boluri și în fiecare pui 100 de g de bicarbonat de sodiu. Plasează-le în mai multe locuri din bucătărie, iar mirosul va fi absorbit.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro