În urma unor analize ale medicamentelor care au fost recomandate pentru tratarea bolnavilor de COVID – 19, unele dintre ele sunt strict interzise în a fi folosite. De asemenea, pentru anumite tratamente nu s-a demonstrat eficacitate. Nu ar trebui administrate sub nicio formă, după cum se arată în urma analizelor.
Deși în unele medicamente s-a pus toată încrederea că vor fi de mare ajutor, s-a dovedit că nu este așa. Chiar dacă au avut în compoziție plante și substanțe care promiteau vindecare, se pare că acum nu mai este indicat să fie utilizate, potrivit dw.com
Lista medicamentelor împotriva COVID -19 care, sub nicio formă, nu sunt recomandate
Hidroxiclorochina este un medicament care nu oferă rezultate pozitive. Substanța activă este folosită de foarte mult timp pentru a trata malaria. Hidroxiclorochina a fost folosită la începutul pandemiei, în tratarea bolnavilor, dar nu s-au observat efecte pozitive. La scurt timp însă, Insistutul Federal pentru Produse Farmaceutice a transmis următorul avertisment: „Pacienţii COVID-19 trataţi cu Hidroxiclorochina trebuie supravegheaţi cu stricteţe, datorită efectelor secundare grave care pot surveni”
Tocilizumab și Sarilumab sunt anticorpi al căror efect este unul pus la îndoială. Aceste substanțe sunt utilizate în tratatarea artritei reumatoide, iar din această cauză se presupune că ar putea reduce semnificatic mortalitatea în rândul pacienților infectați cu COVID – 19. De asemenea, Guvernul britanic se gândește să folosească aceste substanțe pentru tratarea pacienților. Aceste substanțe nu ar reduce, de fapt, mortalitatea, după cum arată un studiu.
Artemisinina este un preparat din plante, care a promis foarte multe. Aceasta este o licoare din Madagascar care este obținută din plante. Covid Organics se numește produsul, care conține această plantă (artemisia sau artemisia annua). Momentan, nu există studii care să certifice folosirea sa ca fiind una benefică în tratarea COVID – 19.
Șeful Departamentului de Sisteme Biomoleculare din cadrul Institutului Max Planck a realizat un studiu. Profesorul Peter Seeberger și echipa sa au constatat eficiența sa, în laborator. Studiul va mai fi evaluat.
Studiile nu au confirmat eficacitatea medicamentelor
Soluțiile de clătit gura și spray-urile nazale nu au fost confirmate ca fiind benefice. Clătirea gurii cu anumite tipuri de apă de gură au rolul de a preveni infectarea cu virusul.
„Bineînţeles că nu se va scăpa de viruşii din celule, mai precis de infecţie, ci doar de viruşii care circulă liber şi care dacă sunt expiraţi, inclusiv prin tuse, pot duce la noi infectări”, a declarat Peter Walger, purtătorul de cuvânt al DGHK, în presa germană.
Ivermectina este un medicament ale cărui eficiență este discutabilă. Acest tratament este folosit pentru tratarea și deparazitarea scabiei. În urma unor studii, s-a ajuns la ipoteza că acest medicament slăbește evoluția bolii și ar reduce mortalitatea, este concluzia la care au ajuns o asociație a medicilor, din „Front Line COVID-19 Critical Care Alliance. Se pare că este nevoie de mai multe studii, pentru a demonstra afectele pozitive ale acestuia.
Remdesivir este un medicament fără nicio dovadă care să ateste eficiența acestuia. Fostul președinte american – Donald Trump l-a utilizat, atunci când a fost infectat cu virusul. Deși guvernul american se bazeză pe anumite studii care promit eficiență, Organizația Mondială a Sănătății nu este de aceeași părere. Ei spun că nu există suficiente dovezi care să recomande medicamentul.