Reclamă

Oamenii de știință din americani au făcut un studiu în care explică ce se întâmplă în organismul uman, atunci când mănânci pâine cu mucegai. Mucegaiul reprezintă ciupercile microscopice, iar ele se înmulțesc prin spori. Odată ajuns pa pâine, mucegaiul o infectează complet, iar consumată poate duce la boli grave.

Mai multe boli precum Salmonela sau Stachybotrys chartarum sunt doar două dintre bolile serioase care afectează organismul uman. Mucegaiul te îmbolnăvește, în funcție de bacteria sau ciuperca care s-a dezvoltat cresc riscurile de îmbolnăvire.

Ce boli cauzează pâinea cu mucegai

Cu siguranță s-a întâmplat ca măcar odată în viață să mănânci pâine cu mucegai, chair dacă ai știut sau nu. Este important de reținut că mucegaiul este extrem de periculos pentru organism, deoarece poartă cu el otrăvuri fungice sau micotoxine. Consumul de pâine cu mucegai are ca efecte nedorite și insuportabile. Începând de la toxiinfecții alimentare , vomă, amețeală, diaree, febră și crampe intestinale.

Medicii avertizează că dacă ai mâncat pâine cu mucegai, există riscuri grave de îmbolnăvire, în funcție de tipul de bacterie care se dezvoltă în urma consumului de pâine mucegăită. Mucegaiul se dezvoltă în locurile întunecate, călduroase, unde umiditatea este mare. Salmonela este una dintre bolile care apar, dacă ai mâncat o astfel de pâine. O boală mai gravă decât Salmonela este Stachybotrys chartaum, care se manifestă prin iritarea cavității bucalea gâtului sau a nasului. În cele mai grave cazuri, se poate ajunge la alte complicații. În cele mai multe cazuri, se poate ajunge la șoc, necroză dermică, hemoragie și chiar deces, în unele cazuri.

pixabay

Ce este mucegaiul comestibil

Cu siguranță foarte multă știe de brânza cu mucegai sau alte produse cu mucegai, care pot fi consumate în siguranță. Mucegaiul este cea mai veche formă de viață de pe pământ și cuprinde atât specii periculoase pentru organism, cât și benefice, care pot fi consumate în siguranță. În medicină și producția de alimente, anumite specii de mucegai sunt folosite fără nicio problemă. Trebui să fii atent însă la acela care poate fi nociv pentru organismul uman.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro