Reclamă

Institului de cercetare Oncogen din Timișoara a transmis faptul că au găsit leacul pentru virusul mortal din China. Aceștia susțin că, dacă ar fi avut aparatură modernă, ar fi descoperit antidotul mai repede. Ei menționează faptul că nu au resurse financiare pentru a produce antidotul la scară largă, ci oferă doar soluția.

„Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil, pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional.

Noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicle imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate, am propus o serie de peptide, de antigene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României.

Noi, dacă am fi aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se aplică, pentru că este scumpă”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Oncogen.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro