Reclamă

Pentru cei care vor să meargă la restaurantul chefului Cătălin Scărlătescu, ar trebui să știe prima dată prețurile. Dacă mulți se aşteaptă ca preţurile să nu fie pentru toate buzunarele, ei bine, se pare că nu este deloc aşa. Restaurantul „Burgeri și scoici” al lui Cătălin Scărlătescu, deschis împreună cu un asociat, se află în Centrul Vechi, pe strada Smârdan, și este extrem de populat. 

1. Cât costă o porție de sarmale cu mămăligă la restaurantul lui Scărlătescu

Juratul de la ‘Chefi la cuțite’ și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie de pe vremea când avea doar 17 ani. În prezent, preparatele lui au ajuns să fie printre cele mai râvnite din țară, dar și din străinătate. Astfel, cine vrea să guste din bunătățile acestuia, poate merge la restaurantul „Burgeri și scoici”.

În local nu se vând doar preparate din fructe de mare și pește, ci și preparate tradiționale românești. Meniul este unul diversificat, iar prețurile nu sunt deloc piperate, așa cum credeau mulți.

De exemplu, pentru o porție de sarmale cu mămăliguță, clienții scot din buzunare aproximativ 24 de lei. Pe de altă parte, cel mai scump preparat din meniu este burgerul cu carne de vita Black Angus, care are preţul de 37 de lei. În acest mod, oricine îşi poate permite să treacă pragul restaurantului lui Cătălin Scărlătescu.

instagram

2. Cine l-a învățat pe juratul de la ‘Chefi la cuțite’ să gătească

Îu urmă cu ceva timp, Chef Scărlătescu a povestit că bunica i-a arătat, când era mic, ce înseamnă gustul în mâncare. De asemenea, juratul de la ‘Chefi la Cuțite’ a mărturisit că întreaga lui familie a muncit în industria care are legătură cu bucătăria.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.

3. Unde a lucrat la început

El a recunoscut că a început cu munca de jos în bucătărie, până când a ajuns să gătească în restaurante de lux din Germania și mai târziu la mari restaurante din România.

„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)’.

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro