Reclamă

Mai clar, după ce PSD a cerut renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în ceea ce privește sistemul de pensii, Raluca Turcan a răbufnit în spațiul public. Într-o postare pe pagina ei personală de Facebook, liberala susține că renegocierea PNRR-ului este „doar o perdea de fum”. Această renegociere ar fi o justificare pentru „unii” în fața oamenilor care i-au votat ani la rând și au fost dezamăgiți.

1. Vești importante despre pensii de la Raluca Turcan

Răspunsul clar al premierului Nicolae Ciucă este unul clar: PNRR-ul nu se va negocia și îndeamnă la mai multe măsuri concrete și mai puține vorbe fără susținere, spune Turcan.

În această cerere de renegociere a PNRR-ului privind sistemul de pensii, Turcan spune că se ascuns probleme destul de grave și de vechi.

 „Riscul de nesustenabilitate pe termen mediu a sistemului de pensii din cauza unui cumul de factori, inclusiv depopularea accelerată pe fondul plecării din țară a unui număr mare de tineri”, a declarat fostul ministru.

2. România are nevoie urgentă de reforme în sistemul de pensii

Turcan a explicat că țara noastră are nevoie urgentă de reforme în sistemul de pensii. Actuala guvernare, dar și viitorul Guvern va avea această datorie față de români.

Ea a mai adăugat că România are nevoie urgentă de reforme în sistemul de pensii, iar actuala guvernare, dar și viitorul Guvern va avea această datorie. Raluca Turcan vine și cu cifre. Aceasta a postat o statistică prin care se observă cât a cheltuit țara noastră pe pensii în ultimii zece ani. Conform cifrelor furnizate de fostul ministru, România a alocat constant în ultimii ani, inclusiv în perioada mandatelor PSD de la Muncă, în jur de 8% din PIB.

 „Faptul că acum unii spun că nu pot crește pensiile pentru că în PNRR este un plafon de 9,4% din PIB pentru pensii este un joc politic nedemn făcut pe seama pensionarilor”, subliniază Turcan.

3. Cât a cheltuit România pe pensii în ultimii 10 ani

  • 2012 și 2013, ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, alocare pensii 8,7 și 8,3% din PIB;
  • 2014 și 2015 ministrul Muncii Rovana Plumb, alocare pensii 8,2% și 8,1% din PIB;
  • 2016 ministrul Muncii Dragoș Pîslaru, alocare pensii 7,9% din PIB;
  • 2017, 2018 ministrul Muncii Olguța Vasilescu, alocare pensii 8% și 7,9% din PIB;
  • 2020 ministrul Muncii Violeta Alexandru, alocare pensii 7,5% din PIB;
  •  2021 ministrul Muncii Raluca Turcan, alocare pensii 8,1% din PIB.

Fostul ministru al Muncii a mai adăugat că fără reforme, vor urma momente dureroase pentru următoarele generații, adăugând că cifrele sunt mai presus decât vorbele.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro