Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că un val de aer rece va traversa teritoriul României. Temperaturile vor scădea brusc în toată țara. Va fi foarte frig, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 6 grade Celsius.

Un val de aer polar lovește România! În zilele de marți și miercuri, vremea va fi extrem de rece. Din weekend, temperaturile vor fi mai ridicate, conform meteorologilor.

România va fi lovită de un val de aer polar

În Capitală, valorile termice nu vor mai trece de 7 grade la amiază. Cerul va fi mai mult înnorat, iar miercuri sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade Celsius, iar cea minimă de minus 3 – minus 1 grad Celsius.

Precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare vor fi în zona de munte, în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar pe parcursul zilei, în regiunile sud-estice. Izolat se va produce polei. La munte, rafalele de vânt vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea va fi scăzută.

În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

Când se va încălzi vremea

Din weekend, însă, vremea frumoasă se reîntoarce și vom avea temperaturi de 12-13 grade Celsius. De săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a țării. La jumătatea lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, în regiunile extracarpatice.

Precipitații mai abundente vor fi în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru luna februarie.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro