Deși această rețetă de bile de brânză prăjită grecească este foarte simplu de preparat, avem nevoie de atenție.
Și asta pentru a obține acea crustă frumoasă crocantă de culoare aurie cu umplutura de brânză uimitor de topită. În primul rând, cel mai bine este să faceți în prealabil amestecul pentru biluțele de brânză și să îl lăsați la frigider timp de 45 de minute, până când este suficient de ferm pentru a putea forma amestecul în bile.
Rețeta minune
Cum prepari cele mai delicioase bulete de cașcaval. Sunt gata în numai 10 minute! VIDEO
Acum că ți-ai notat rețeta, hai să trecem mai departe. Pentru o textură și o aromă mai bună, această rețetă de bile de brânză prăjită necesită trei tipuri diferite de brânză. Simțiți-vă liber să improvizați și să adăugați orice fel de ierburi care vă plac. Mărar sau mentă proaspătă, cu siguranță va da o întorsătură mediteraneană în farfurie.
Când vine vorba de acoperire, mai puțin înseamnă mai mult. Așa că pentru această minge de brânză prăjită folosește făină simplă, bună de modă veche. Trageți biluțele de brânză în făină, scuturând orice exces. Aceasta va forma o crustă ușoară pe biluțele dvs. de brânză.
Și acum pentru partea cea mai importantă: prăjirea în sine! Utilizați puțin ulei (nefolosit) pentru prăjit și încălziți-l la foc mediu-mare. Verificați dacă uleiul dvs. este gata, stropind doar cu puțin praf de făină în ulei. Dacă începe să bărbote uleiul este gata. Uleiul fierbinte poate fi cu adevărat periculos. Așa că folosiți o lingură cu fantă pentru a pune cu grijă biluțele de brânză în uleiul fierbinte.
Pentru a obține rezultatul perfect, prăjiți biluțele de brânză într-un singur strat. Nu supraaglomerarea tigăii este vitală pentru rezultate mai crocante. Dacă adăugați prea multe, temperatura uleiului va scădea. Ceea ce duce la absorbția prea multă a uleiului.
Așezați biluțele de brânză în tavă, fără să se lipească una de alta. Întoarceți des biluțele de brânză în tigaie și reglați focul pentru a evita arderea. Până când au format o crustă maro aurie bogată.