Reclamă

În urma dezastrului provocat de pandemia de Covid-19, Guvernul indian a decis să închidă școlile. Acestea sunt închise de aproape doi ani, totul fiind în lockdown, iar experții în educație consideră că este un pericol pentru dezvoltarea copiilor. 

India a avut probleme extrem de grave cu pandemia de coronavirus. Sistemul sanitar nu a făcut față numărului extrem de mare de cazuri. De suferit au și instiuțiile de învățământ care au porțile închise de aproape doi ani, de când a izbucnit pandemia. Se știe de condițiile grele pe care le au copii din țară și de problemele economice care există, iar lipsa educației duce către o societate neînțeleasă și plină de lipsuri.

Din 2020, școlile au fost închise, iar cursurile s-au ținut online, însă, acest mediu afectează capacitatea copiilor de a fi atenți și de a învăța.

 „Copiii noștri au rămas și fără școală și fără interacțiunile cu colegii. Izolarea și lipsa de dezvoltare, care vine odată cu aceasta, sunt, într-adevăr, destul de periculoase”, a afirmat un părinte.

Social Media

Copiii din mediile sărace nu au acces deloc la educație

Din martie 2020 școlile au fost trecute în mediul online și s-au mai făcut cursuri în mod fizic. O mare parte din țară se află în sărăcie cruntă și în acest fel sunt supuși la mult stres mental și fizic. În mai multe orașe din țară, inclusiv în capitală, multe familii trăiesc în medii insalubre și nu-și pot permite laptopuri sau telefoane pentru a se conecta la cursurile online. Accesul la educație pentru aceste persoane este imposibil de realizat.

„Căsătoriile între copii au crescut, violența împotriva copiilor a crescut. Alimentația este o problemă uriașă, deoarece mulți dintre copiii noștri depind de mesele din școli. Realitatea este că au trecut doi ani de când școlile sunt închise. Copiii tocmai au pierdut atât de multe cunoștințe” a spus Shaheen Mistri, fondatorul organizației non-profit „Teach For India.”

După ce s-a cerut de mai multe ori redeschiderea școlilor, în decembrie, oficialii s-au întâlnit pentru a discuta această problemă. Deși s-au decis ca măsurile să se mai relaxeze fiindcă numărul de cazuri nu mai este așa mare, școlile vor rămâne în continuare închise. Mai mulți oficiali sunt împotriva școlilor închise, însă nu au drept de decizie.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro