Vremea începe să revină la normal. Meteorologii anunță o scădere a temperaturilor, iar termometrele vor arătat valori normale pentru această perioadă a anului. Noaptea aduce vreme rece, ger în unele zone, iar minima va ajunge la -15 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 19 ianuarie 2022. Potrivit ANM, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, însă noaptea se lasă frigul. Gerul își face simțită prezența în centru, vest, nord-vest şi în dealurile din sudul ţării.

Astăzi, cerul va fi parţial noros în nord-est şi variabil în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile ninsori slabe, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, în special noaptea, pe crestele Carpaţilor Orientali şi Meridionali, iar temporar cu viteze de 50…55 km/h şi în regiunile estice, cu precădere pe litoral.

Dimineața aduce ceață, asociată cu burniță și depuneri de polei în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa în jurul valorilor de -4 şi 6 grade, în timp ce minimele zilei se încadrează între -15 şi -3 grade.

Prognoza meteo, 19 ianuarie 2022! Cum va fi vremea astăzi? Meteorologii anunță o scădere a temperaturilor
Pixabay

Prognoza meteo în Capitală

Pentru București, vremea se anunță în general frumoasă. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar minima va coborâ până la -7…-4 grade. Lăsarea serii aduce condiții de ceață.

În timpul nopții valorile termice scad față de zilele trecute, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorilor de -6…-4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.