Povestea lui Bogdan este o întâmplare reală și ar trebui luată aminte de multe persoane. Se poate observa că singur, fără sprijin și alături de anturaje nepotrivite, îți poți ruina viața.

O tânără a povestit zilele trecute pe pagina ei de Facebook o întâmplare unde și-a reîntâlnit un fost coleg. Șocul a fost uriaș când a văzut că fostul ei coleg era un…cerșetor. Acesta a intrat în anturaje nefaste, unde a consumat alcool și droguri și a ajuns la închisoare de câteva ori.

„Ieri, s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut niște bani și i-am dat.

– Mulțumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească.

– Ai grijă de tine!

Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie și mi-a spus:

 – Nu-ţi aminteşti de mine? Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, că încasam bobârnace!

M-am uitat bine la el:

– O, Doamne! Bogdan!, sigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească! Ce s-a întâmplat cu tine?

– Trist, mi-a spus. Mi s-au întâmplat de toate! Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de 2 ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!

Am lăsat capul în jos și i-am spus: – Ce trist!

El, cu un zâmbet, mi-a răspus: – Am deja pentru ziua de azi, ai grijă de tine! Și a plecat cu un pas tremurând și nesigur.”, se arată în postarea de pe rețelele de socializare.

Pixabay

„Educă copilul pentru a nu pedepsi adultul”

Povestea relatată de aceasta i-a impresionat pe internauți, însă au fost și păreri împotriva. Colega de liceu care a povestit, consideră că Bogdan a ajuns așa din cauza părinților care l-au lăsat să facă ce vrea. Aceasta, însă, a avut o copilărie restricționată de părinții săi care au fost duri și nu o lăsau să facă ce și-ar fi dorit. Uneori, pentru a se impune, aceștia apelau la violență împotriva fetei.

Aceasta consideră că ea a reușit în viață fiindcă părinții s-au comportat în acest fel și a încheiat postarea cu fraza:„Educă copilul pentru a nu pedepsi adultul”.

Internauții s-au arătat împotriva acestui mod de gândire și au contrazis-o pe cea care a postat, considerând că se poate reuși în viață și fără violență.