Valul 5 al pandemiei a devenit deja o problemă pentru întreaga populație, iar responsabilitaea este doar la noi. Pe 13 ianuarie s-au raportat aproape 10.000 cazuri noi de COVID-19 și 36 de decese. Medicul Gabriel Diaconu a vorbit despre noul val și care sunt provocările care ne așteaptă.
Gabriel Diaconu este medic psihiatru specialist în Centrul MindCare. Aceste este specializat în psihiatrie, în managementul tulburărilor de personalitate de clasa B, tulburarea acută şi cronică de stres posttraumatic, tulburări psihiatrice asociate bolilor neurologie cronice dizabilitante. Acesta a postat un mesaj pe Facebook făcând referire la creșterea numărului de cazuri.
„Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID. Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal.”, a scris medicul pe contul său.
Omicron este diferit de coronavirus
Deși ATI este plin de bolnavi de COVID, iar personalul și paturile s-au suplimentat față de 2020, Omicron este mult mai diferit față de prima tulpină de coronavirus care a apărut în România. Doctorul recomandă celor nevaccinați să se vaccineze pentru a trece mai ușor prin boală.
„Dacă e să existe un orizont de argint e că, la Paşte, Hristos va învia din morţi. Dacă e să existe o ironie macabră, e că ceilalţi morţi până acum, sau până atunci, nu. Sunt câteva motive pentru care, cred, nu vei vrea să te grăbeşti să faci odată COVID cu Omicron, să scapi de coşmarul aşteptărilor. Dar poate, cel mai important este că, dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecţie, şi totuşi eşti vehement, baţi pumnul în piept, ia priviţi, fraierilor, că nu-i aşa mare nenorocire, S-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îţi e chiar atât de bună pe cât o credeai. Fii cu băgare de seamă. Atât”, a explicat medicul.