Reclamă

O dietă sănătoasă înseamnă și un stil de viață sănătos care ne oferă energie și vitalitate. 

Alimentația corectă se referă la mese regulate unde să ai incluși toți nutrienții benefici corpului tău. Cu un astfel de stil de viață, vei avea parte de energie pentru a face fața provocărilor din timpul zilei. În caz de senzație de foame între mese, uite câteva trucuri care te vor ajuta să o combați.

1. Consumă alimente bogate in fibre

Alimentele care conțin fibre reduc apetitul. Printre alimentele recomandate, amintim de: fructe, legume, cereale integrale si leguminoase.

2. Mănâncă mai multe supe și ciorbe

Dacă mănânci supă sau ciorbă pe bază de legume ca fel principal, te vei sătura mult mai repede si vei avea un aport mai scăzut de calorii.

3. Mănâncă o salata

Salatele sunt o sursă excelentă de fibre și vitamine care vor ajuta cu senzația de foame. Dacă vei consuma o salată cu un conținut redus de calorii, înainte masa principală, vei mânca cu 12% mai puțin decât înainte. Se pot face o mulțime de combinații sănătoase în privința salatei.

4. Mananca o portocală sau un grepfrut pe zi

S-a descoprit că alimentele bogate în fibre oferă senzație de sațietate și echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Alimentele perfecte sunt portocalele sau grepfrutul.

Pinterest
5. Alege produse lactate cu un conținut redus de grăsimi

Lactatele care au un conținut redus de grăsimi oferă un aport de proteine, iar acestea reduc foamea.

6. Asociază carbohidrații cu grăsimi sănătoase

Printre carbohidrați se numără paste, pâine, orez sau cartofi. Aceste alimente ar trebui mâncate cu alimente bogate în grăsimi sănătoase precum pește, avocado sau ulei de măsline,

7. Include soia in alimentația ta

Soia este considerată cea mai complexă proteină vegetală și oferă corpului nutrienți esențiali. Un studiu a demonstrat că boabele de soia conțin o substanță ce scade apetitul.

8. Consumă nuci între mese

Nucile oferă senzație de sațietate datorită conținutului de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Ideal este să alegi porții mici fiindcă au un număr ridicat de calorii.

9. Mănâncă mai incet

Durează cel puțin 20 de minute ca alimentele să ajungă până la instestinul gros și să oprească senzația de foame. Dacă vei mânca mai lent, vei mânca și mai puțin.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro