Semințele de dovleac sunt bogate în substanțe nutritive, de-a dreptul, valoroase. Chiar și o cantitate redusă dacă consumați, vi se furnizează o cantitate semnificativă de magneziu, zinc și grăsimi sănătoase.
Ce pățești dacă mănânci semințe de dovleac
Semințele de dovleac aduc corpului numeroase beneficii. Ajută la sănătatea inimii, a prostatei și este un scut protector împotriva cancerului. Semințele de dovleac pot fi incluse foarte ușor în orice dietă. Sunt comestibile și, de regulă, sunt una dintre cele mai sănătoase gustări. Semințele de dovleac sunt considerate cea mai excelentă sursă de potasiu, calciu și zinc. Printre substanțele nutritive care se regăsesc în acizii grași din semințele de dovleac se numără sterolii, squalene și tocoferolii. De asemenea, nutrienții care se regăsesc în semințele de dovleac ajută organismul în fața diabetului de tip 2.
Totodată, semințele de dovleac conțin o cantitate valoroasă de acizi grași antioxidanți, omega-3, omega-6 și fibre. Este combinația ideală atât pentru inimă, cât și pentru ficat. Conțin fibre care ajută la scăderea colesterolului din sânge și a riscului de declanșare a unor boli de inimă.
Semințele de dovleac îmbunătățesc calitatea spermei, datorită sursei bogate de zinc. În urma unor studii realizate de către oamenii de știință, s-au găsit dovezi că uleiul care se regăsește în cantitatea semințelor de dovleac are un rol important în tratarea tulburărilor urinare atât la femei, cât și la bărbați.
Ce greșeală fac oamenii atunci când consumă semințe de dovleac?
Greșeala oamenilor atunci când vine vorba de consumul semințelor de dovleac este legată de cantitatea pe care o aleg să o consume. Există o doză recomandată, aceea de maximum 30 de grame de semințe pe zi. Pe înțelesul tuturor, înseamnă două lingurițe de semințe de dovleac. Este recomandat ca semințele de dovleac să fie crude, deoarece, atunci când sunt gătite, acestea își pierd o bună parte din nutrienți.