Reclamă

O nouă variantă de COVID-19, numită Deltacron, a fost identificată în Cipru, dar nu este în prezent o sursă de alarmă

Varianta a fost declarată sâmbătă de ministrul Sănătăţii, Michalis Hadjipantelas.

Noua variantă a fost identificată de o echipă condusă de Leondios Kostrikis, șeful Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară de la Universitatea din Cipru.

Kostrikis a declarat presei locale că noua mutație SARS-CoV-2 împărtășește fundalul genetic al variantei Delta împreună cu unele dintre mutațiile lui Omicron, de aceea este numită Deltacron.

Ce este noua tulpină

Coronavirus are o nouă variantă. Tulpina “Deltacron” a fost descoperită în Cipru
Pixabay.com

O nouă variantă de coronavirus Deltacron a apărut în Cipru. Care are un fundal genetic similar cu varianta Delta, precum și unele dintre mutațiile de la Omicron. Iar experții spun că nu este ceva de care să vă faceți griji în acest moment, a spus un raport din presă.

În total, 10 dintre mutațiile de la Omicron au fost găsite în cele 25 de probe prelevate în Cipru. 11 dintre eșantioane proveneau de la persoane care au fost spitalizate din cauza virusului. În timp ce 14 proveneau din populația generală, a raportat Jerusalem Post.

El a spus că echipa sa a identificat 25 de probe prelevate în Cipru. După ce a secvențiat 1.377 de mostre ca parte a unui program de urmărire a eventualelor mutații ale coronavirusului în Cipru.

„Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital. Ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări.”, a spus el.

„În prezent, nu ridică nicio îngrijorare.”, a spus Hadipantelas.

Cipru se află în prezent în strânsoarea unui al cincilea val al pandemiei. Care a determinat creșterea noilor infecții la aproximativ 5.500 pe zi, la o populație de mai puțin de un milion.

Raportul național de supraveghere a COVID-19 din Cipru, publicat vineri, a declarat că un număr record de 28.414 de cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate în perioada 21 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022.

Vârsta medie a persoanelor infectate a fost de 28 de ani. Ceea ce indică o răspândire rapidă a virusului în rândul tinerilor.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro