Reclamă

Nu numai adolescenții se confruntă cu acneea, ci și adulții. Aceștia încearcă tot felul de tratamente pentru a scăpa, însă cele mai multe dintre ele, nu au rezultate. Dezamăgirea celor care se luptă cu acneea intervine atunci când toate tratamentele încercate, eșuează. Ele nu dau randament, iar tenul lor rămâne la fel, sau începe să aibă și mai multe probleme.

Acneea este o afecțiune a pielii foarte des întâlnită, în special în perioada adolescenței. Aceasta are un impact puternic atât fizic, cât și psihic. Chiar dacă e vorba doar de coșuri și nu de forme mai severe, pot afecta imaginea de sine a celor ce trec prin asta. De altfel, formele acneice pot provoca depresie și anxietate.

Care este tratamentul minune ca să scapi de acnee

Se pare că o simplă aspirină face minuni. Aspirina închide porii, reduce inflamațiile, catifelează tenul, calmează iritațiile pielii și reduce vizibil acneea. Trebuie să preparați o mască din următoarele ingrediente: cinci pastile cu aspirină pisate foarte bine, amestecate cu o lingură cu iaurt și o lingură cu miere.

Pentru tenul uscat, folosiți mai multă miere. Aplicați produsul de două ori pe săptămână. Persoanele alergice la lactate sau aspirină, trebuie să evite să folosească acest tratament. Dacă vrei să testezi dacă ești alergic la aceasta mască, pune în spatele urechii o cantitate mică de compoziție și așteaptă să vezi dacă ai vreo reacție adversă.

Te confrunți cu acnee și nu poți scăpa de ea? Cum te poate ajuta o banală aspirină
pixabay.com

Principalele cauze ale acneei

  1. Stresul- atunci când ai un nivel ridicat de stres, vei avea parte și de dezechilibre hormonale care vor duce la apariția acneei. Important este ca stresul să fie ținut sub control
  2. Produsele cosmetice- trebuie să acorzi mare atenție la ce produse cosmetice folosești. Unele dintre ele, în special cele pe bază de ulei pot astupa porii și afectează foliculii. De asemenea, aveți grijă la ustensilele pe care le folosiți, să fie mereu dezinfectate și curate.
  3. Hormonii și alimentația- acneea apare pe fondul fluctuațiilor hormonale provocate de menstruație, sarcină, ovulație, pre-menopauză sau menopauză. De asemenea, este foarte important ce mâncăm. Alimentația trebuie să fie echilibrată și sănătoasă.

Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro