Reclamă
Fiecare cultură are propriile modalități de a avea un Crăciun plin de noroc
Uneori, trebuie să începi cu alimente purtătoare de noroc pentru a te asigura că mergi pe picior bun. (Fasolea, alimentele rotunde și tăițeii par să fie în fruntea listei, precum și câteva deserturi norocoase!) Alteori, ceea ce porți este un indicativ pentru ceea ce îți va veni în cale, fie că este sănătate, bani sau dragoste.
Tradiții și superstiții de Crăciun
- Pe vremuri, se credea că ploaia sau ninsoarea din prima zi de Crăciun prevestesc un an nou bun. De asemenea, dacă vremea de Crăciun era caldă, încât să se ţină uşile deschise, însemna că la Paşte vremea va fi rece.
- În pomul de Crăciun ar fi bine să punem, un săculeţ mic, pe care să îl umplem cu boabe de fasole alba. Ele simbolizează puritatea sufletului şi îţi vor aduce linişte în Noul An.
- Dacă ai uitat să faci cadou unei persoane, nu vei avea un an prosper.
- De asemenea, dacă în Ajunul Crăciunului nu împodobeşti locuinţa cu crenguţe de vâsc, vei avea ghinion tot anul.
- Dacă vrei să ai noroc în dragoste tot anul, trebuie să o/îl săruţi sub vâsc în seara de Ajun.
- O superstiţie spune că dacă un bărbat intră primul în casă în ziua de Ajun şi în ziua de Crăciun, familia va fi binecuvântată cu noroc tot anul care urmează.
- Conform unei superstiţii, în ziua de Ajun nu este permis consumul de rachiu.
- Un obicei popular este aducerea unei crenguţe de vâsc în casă. Aceasta este aducătoare de noroc, belşug şi alungă certurile şi ghinionul.
- Casa nu trebuie măturată în ziua de Ajun, căci aşa se alungă tot norocul.
- O altă tradiţie este recuperarea tuturor bunurilor împrumutate de-a lungul anului.
- Dacă primeşti oaspeţii de Crăciun, nu trebuie să laşi femeie să treacă primele pragul ușii. Ghinionul se va abate asupra casei tale.
- Este de bun augur ca lumanarile aprinse în seara de Crăciun să fie lăsate să ardă până se sting singure, să nu le stingem noi.
- De asemenea, nu e bine nici să dai bani cu împrumut. In caz contrar, nu vei avea parte de bani în anul care vine, dupa cum spun superstitiile.
Reclamă