Reclamă

Din cauza pandemiei de coronavirus trăim vremuri grele. Vremuri în care trebuie să facem economie, fiindcă experții spun că urmează o criză economică dură. Însă este important de știut cum să facem economie.

1. Puțini știu acest lucru despre aparatele electrocasnice

Sunt unele lucruri pe care puțini oameni le știu. Cum ar fi faptul că aparatele electronice consumă curent chiar și atunci când nu funcționează, însă sunt băgate în priză. Cu siguranță nu mulți români își scot televizoarele din priză atunci când merg la culcare.

Mai mult, mulți dintre noi uităm încărcătoarele telefoanelor în priză cu zilele. Ei bine, acest obicei ne costă bani la facturile de energie. Încărcătorul telefonului mobil, al sculelor electrice sau al altor dispozitive consumă în mod constant energie atunci când sunt conectate la priză.

2. Electrocasnicele consumă curent chiar dacă nu sunt folosite

Astfel, deși nu sunt pornite, aparatele electronice consumă curent dacă sunt băgate în priză. Fenomenul este numit „încărcare fantomă” sau „energie de vampir”. Departamentul de Energie al Statelor Unite spune că, în medie, 75% din electricitatea utilizată pentru alimentarea electronicelor și a aparatelor electrocasnice este consumată în timp ce produsele sunt oprite.

Este important de știut faptul că atunci când televizorul este oprit, el nu este, cu adevărat oprit. Așteaptă să i se apese butonul telecomenzii. Însă această așteptare consumă energie, multă. De asemenea, DVD-urile, DVR-urile, consolele de jocuri video și sistemele audio folosesc, de asemenea, energie atunci când sunt oprite.

3. Computerele, imprimantele și monitoarele uitate în priză vă pot mări factura la curent

Este și cazul computerelor, imprimantelor, monitoarelor sau alte dispozitive cu afișaj digital.

Alte consumatoare de energie sunt aparatele electrocasnice din bucătărie.  Cuptorul cu microunde, aparatul de cafea, mixerul, robotul de bucătărie, prăjitorul de pâine și restul echipamentelor pot folosi adesea o cantitate mare de energie.

Pentru e economisi energie, trebuie să scoatem aceste aparate din priză atunci când nu sunt folosite. Chiar dacă este incomod, mai multe aparate electrocasnice uitate în priză vă poate crește factura mai mult decât vă așteptați.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro