Reclamă

În acest moment se vorbește clar despre implementarea certificatului electronic Covid-19. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că România va avea noul certificat electronic implementat până la sfârșitul acestui an.

“Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu.

1. Certificatul Covid-19, în curând obligatoriu

Marcel Ciolacu a explicat că este timp destul pentru ca legea privind noul document să fie adoptată. Și președintele Senatului, Florin Cîțu, a discutat despre certificatul electronic. El a transmis că PNL susține orice proiect de lege care prevede obligativitatea acestui document la locul de muncă. Scopul principal pentru care liberalii susțin acest proiect este creșterea ratei de vaccinare la noi în țară.

Mai mult, liberalii îşi doresc ca proiectul de lege să fie dezbătut şi votat în Parlament, acolo unde coaliţia de guvernare deţine o majoritate de 70% în acest moment, spune Cîţu.

2. Alexandru Rafila: Certificatul Covid-19 trebuie să fie aprobat în Parlament!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis ieri că acest certificat electronic Covid-19 este obligatoriu să treacă de Parlamentul României. În caz contrat, cu toții vom avea o problemă. Oficialul spune că trebuie să existe un instrument al autorităților, în cazul în care apare un alt val al pandemiei de coronavirus.

“Dacă nu apare un val pandemic, atunci avem doar un cadru legal. (…) Dacă nu trece certificatul verde, avem cu toții o problemă”, a spus, marţi, Alexandru Rafila.

3. Va începe revolta?

Din punctul său de vedere, Partidul Social Democrat și-a făcut datoria, a venit cu acest proiect. Alexandru Rafila a anunțat că PSD este dispus să îl susțină din toate punctele de vedere.

Cu siguranță implementarea acestui certificat electronic va cauza multă zarvă în țară. Numai ieri, liderii AUR au protestat, alături de mai mulți români, din cauza acestui proiect aflat pe ordinea de zi. Din nefericire, protestele nu au fost pașnice deloc. Din contră, au fost vandalizate mașini și a fost folosită forța pentru a intra în curtea Parlamentului.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro