Crăciunul este una dintre cele mai iubite sărbători în toată lumea. În religia creștină există o serie de tradiții și obiceiuri, de care oamenii încă țin cont. Ele provin din mai multe regiuni ale țării. Mul’i probabil nu ați știut niciodată ce se întâmplă dacă nu avem zăpadă.
Pe lângă tradiții și obiceiuri, în satele românești se întâlnesc o mulțime de superstiții care fac parte din latura mistică, plină de farmec a Crăciunului. De cele mai multe ore, astfel de superstiți sunt transmise din generație în generație și se țin cu sfințenie.
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă dacă nu ninge în ziua de Crăciun?
Poate că te așteptai la alt răspuns, dar nu e de rău dacă nu ninge. Se spune că dacă în ziua de Crăciun soarele este sus pe cer, anul ce urmează va fi unul îmbelşugat, iar natura va fi foarte darnică.
Cu toate acestea, ce ne facem dacă ninge? Nu este problemă nici așa. Capriciile vremii din ziua Nașterii Domnului sunt prevestitoare ale Paștelui. Daca avem un Crăciun plin de zăpadă, iar norii nu se mai opresc să cearnă fulgi peste țară, vremea de Paște va fi la pol opus. Adică primăvara va începe frumos și bine, va fi soare și cald.
Astfel. fie că ne vom bucura de zăpadă, fie că vom profita de vremea bună să ieșim la puțină misșcare, Crăciunul va fi frumos oricum. Nu aveți niciun motiv de grijă, pentru că pruncul Iisus Hristos este aducător de fericire și pace, iar vremea nu poate influența rău asta.
Chiar dacă nu mai sunt zăpezile de odinioară, nu vă suupărați. În ziua de Crăciun trebuie să aveți grijă de sufletul și sentimentele voastre. Conform altor superstiții, cei care sunt răi, se ceartă și se bat, vor avea parte de ghinion tot anul. Așa că, nu vă supărați nici dacă trebuie să curățați masina de nea chiar în dimineața de Crăciun, nici dacă nu mai pornește motorul de la frig!