Reclamă

Este unul dintre cele gustoase preparate de Crăciun. Fiecare dintre noi abia așteaptă să îl savureze, la micul dejun, cu un pahar de lapte. Dar ce te faci dacă aluatul de cozonac nu îți iese. O familie din România a găsit o soluție cât se poate de inventivă.

De curând, pe rețeaua de socializare Tik Tok a apărut un filmuleț care s-a viralizat instant. O femeie pusă pe treabă se apucă să facă aluatul de cozonac, dar coca începe să îi facă probleme. Cel mai probabil, cantitatea era prea mare ca să fie amestecată cu mâna.

Aluatul de cozonac i-a dat bătăi de cap, așa că a ajutat-o soțul rapid

Fără să stea prea mult pe gânduri, gospodina i-a cerut ajutorul soțului ei. Bărbatul a luat imediat o bormașină, a introdus capul acesteia în aluat și i-a dat drumul. Ca prin minune, aluatul de cozonac a crescut și s-a amestecat cum trebuie, în doar câteva secunde.

Cel mai probabil, rezultatul a fost cel pe care femeia și l-a dorit, iar cozonacii care au rezultat în urma amestecării aluatului cu bormașina a fost cel dorit.

Istoria cozonacului, un preparat vechi de mii de ani

Celebrul desert este un preparat care are la origine pâinea, iar tehnicile de dospire și coacere au evoluat în timp. Aluatul de cozonac are și el istoria lui.

Pentru dospire, drojdia a fost folosită din timpuri străvechi. Potrivit descoperirilor arheologice, în Egiptul antic existau cuptoare pentru copt. De asemenea, există desene care datează de aproape 4.000 de ani care arată că egiptenii făceau mai multe feluri de pâine, unele dintre ele fiind îndulcite cu miere.

Aluatul de cozonac i-a dat bătăi de cap, așa că a ajutat-o soțul rapid! Bărbatul a luat bormașina și s-a pus pe „frământat”. VIDEO
Pixabay

Tot în Antichitate, grecii făceau un tip de cozonac îndulcit cu miere și presărat cu nuci, care se numea „plakous”. Chrysippus din Tyana a menţionat, conform surselor, o reţetă de cozonac cu nuci şi miere pe care, tot el menţionează, l-a gustat în Creta, scrie unica.ro. 

 

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro