Reclamă

Se știe deja că în prezent la persoanele care vor să se vaccineze cu doza „booster” al serului produs de Moderna se administrează doar jumătate de doză. Pe de altă parte, compania americană a anunțat, astăzi, că vaccinarea cu o doză întreagă din acest ser crește mult eficiența împotriva variantei Omicron.

1. Anunț important pentru toți cei vaccinați cu Moderna

În administrarea unui ”booster” a acestui vaccin împotriva covid-19 cu ARN mesager, se folosesc, în prezent, 50 de micrograme, adică jumătate din doza primelor două doze.

Conform unor informații preliminare, în urma imunizării cu un „booster” al vaccinului Moderna cu această cantitate, anticorpii care neutralizează Omicron sunt de aproximativ 37 de ori mai mari decât nivelul de dinaintea administrării dozei.

Totuși, conform unui studiu al Moderna, atunci când se administrează ca „booster” o doză întreagă, de 100 de micrograme, nivelul de anticorpi este de 83 de ori mai mare. CEO Moderna, Stephane Bancel, spune că aceste date sunt asiguratoare.

2. Lupta cu Omicron va fi câștigată

”Pentru a răspunde acestei variante extrem de transmisibile, Moderna va continua să producă rapid un «booster» specific omicron”, a anunţat el.

Teste clinice ale acestui nou vaccin urmează să fie lansate la începutul lui 2022.

De asemenea, Moderna lucrează la vaccinuri-candidat adaptate tuturor noilor variante îngrijorătoare.

3. Omicron continuă să provoace îngrijorări

Conform rezultatelor studiului, la cei care au primit un astfel de „booster” s-a observat o creștere uriașă a nivelului anticorpilor neutralizanți fie că dozajul era de 50, fie că era de 100 de micrograme.

Varianta Omicron a Sars-CoV-2 continuă să provoace îngrijorări, fiindcă aceasta este foarte transmisibilă. Așadar, chiar dacă nu provoacă o boală la fel de gravă precum Delta, Omicron poate umple spitalele din întreaga lume de pacienți infectați. Acest lucru va duce, din nou, la oboseala medicilor.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro