Reclamă

Un reprezentant al Pfizer a anunțat că virusul Sars-CoV-2 va deveni edemică din 2024. Mai clar, Covid-19 va fi o boală la fel de comună ca gripa, iar prezența acestuia va fi mereu în lume. Totuși, nu va mai fi o urgență sanitară.

Șeful diviziei responsabile de vaccinuri de la Pfizer spune că virusul nu va dispărea, însă va deveni o boală comună, împotriva căreia orice persoană se poate proteja prin vaccin, cum este gripa, de exemplu.

1. Covid-19 va fi o boală anuală

Acest lucru se va întâmpla în intervale diferite de la o regiune la alta a globului, cu anumite teritorii care se vor îndrepta către un scenariu endemic al coronavirusului într-un an sau doi, a explicat Cocero.

Dintr-o urgență modială așa cum este în prezent, Sars-Cov-2 va fi o boală normală, așa cum este gripa în acest moment.

„Credem că virusul Covid va trece într-o stare endemică, posibil încă din 2024”, a declarat Nanetto Cocero.

2. Când va deveni Sars-COv-2 o boală la fel ca gripa

Conform acestuia, Covid-19 va ajunge în faza endemică atunci când populațiile vor fi suficient de imunizate împotriva virusului. Această imunitate se poate obține numai prin vaccin sau prin trecerea prin boală. Acest lucru va ține sub control transmiterea infectărilor, numărul spitalizărilor și al deceselor, chiar dacă virusul circulă.

Directorul medical al Pfizer, Mikael Dolsten, spune că apariția unor noi variante ale coronavirusului al putea afecta modul în care pandemia evoluează. Conform acestuia, se pare că peste un an, doi, unele regiuni vor trece la un model endemic în timp ce alte regiuni vor continua în modul pandemic.

Pfizer crede că țările lumii vor prioritiza revaccinarea anuală împotriva Covid-19, pe măsură ce își vor asigura stocuri de vaccinuri și medicamente specific ca un lucru ce va deveni obișnuit.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro