Reclamă

Pandemia de Coronavirus a pus stăpânire pe toată planeta. Apar noi tulpini ale virusului și din ce în ce mai multe cazuri de infectări. Olandezii nu se pot bucura de Sărbătorile de Iarnă din cauza noului virus Omicron. Guvernul olandez a anunțat un lockdown cu reguli stricte pentru perioada sărbătorilor.

Astfel că magazinele neesențiale, barurile, saloanele și alte locuri publice vor fi închise până la jumătatea lunii ianuarie. Premierul Mark Rutte consideră că măsurile sunt inevitabile datorită noii tulpini Omicron.

Au fost anunțate cele mai stricte reguli de la începutul pandemiei până în prezent. Au intrat în vigoare de ieri, 19 decembrie 2021.

Școlile sunt închise până pe 9 ianurie

Conform noilor reguli, oamenii sunt îndemnați să stea acasă cât mai mult posibil. Vor fi impuse limite stricte asupra numărului de persoane care se pot întâlni. Maximul este de doi oaspeți cu vârsta de peste 13 ani. În perioada 24-26 decembrie și în noaptea de Revelion vor putea să se întâlnească patru.

Evenimentele publice nu sunt permise, excepție făcând înmormântările, piețele săptămânale care vând produse alimentare și meciurile sportive profesioniste fără spectatori.

Și educația are de suferit. Toate școlile vor fi închise până cel puțin pe 9 ianuarie. În cazuri mai grave, anumite școli pot sta închise până pe 14 ianuarie.

Restaurantele pot continua să vândă preparate la pachet, iar magazinele neesențiale pot oferi servicii click and collect. Timp de câteva săptămâni, s-au impus restricții în domeniul HoReCa și cel cultural, într-un efort de a limita răspândirea Omicron.

„Acum aud toată Olanda suspinând. Acesta este exact cu o săptămână înainte de Crăciun, un alt Crăciun care este complet diferit de ceea ce ne-am dori”, a spus Rutte.

Premierul consideră că fără aceste reguli impuse de autoritatăți, situația în țară va avea efecte negative. Numărul de internați ar putea crește, iar situația din spitale va deveni una de necontrolat.

Institutul Național Olandez de Sănătate Publică a raportat peste 2,9 milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și peste 20.000 de decese. Varianta Omicron nu este dominantă, în Olanda, dar se răspândește rapid. Oficialii spun că se așteaptă că noua mutație va deveni varianta dominantă până la Anul Nou.

Pixabay

Peste 85% dintre toți adulții din Olanda s-au vaccinat

Peste 85% dintre adulții din Olanda au fost vaccinați cu prima doză, dar numărul celor care au primit doza rapel este îngrijorător de mică, doar 9%. Hugo de Jonge, Ministrul Sănătății, a declarat că toți adulții vor primi acum o invitație pentru o programare de rapel până pe 7 ianuarie.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro