Îți plac băuturile cu cafea, dar nu vrei să stai la coadă pentru a cumpăra una? Fii propria ta baristă cu aceste rețete de cafea, care îți permit să faci acasă băuturile tale preferate. Indiferent dacă îți poftești un cappuccino clasic, sau ești în căutarea celui mai bun imitator de latte cu condimente de dovleac, vei găsi ceea ce ai nevoie aici.
1. French Cafe au Lait
Acest stil de a prepara cafeaua este atât de franțuzesc și o modalitate fantastică de a începe o dimineață răcoroasă. Se realizează cu părți egale de lapte spumat/aburit și cafea fierbinte tare, pentru un mic dejun ușor, elegant, lândă un croissant. Nu ai nevoie de un espressor scump. Turnați cantitatea dorită de lapte într-un borcan de sticlă. Înșurubați capacul și scuturați borcanul cu putere timp de 45 de secunde. Aceasta va incorpora aer (similar cu ceea ce se intampla cand se bate frisca groasa).
Opriți agitarea când laptele și-a dublat volumul. Deșurubați capacul și puneți borcanul într-un cuptor și încălziți la foc mare timp de 30 până la 45 de secunde. Urmăriți-l cu atenție. Dacă laptele devine prea fierbinte, aerul pe care l-ați introdus în el se va dezumfla. O regulă de bază este să încălziți până când borcanul este fierbinte la atingere, dar nu atât de fierbinte încât să aveți nevoie de un suport. Scoateți din cuptorul cu microunde și mutați spuma de deasupra într-o parte în timp ce turnați laptele aburit în cafea. Apoi, puneți deasupra acea spumă foarte apreciată.
2. Cappuccino
Un cappuccino ușor și spumos, așa cum se servește în Italia, este la îndemână cu această rețetă tradițională. Pregătiți-l cu espresso preparat în casă și lapte aburit pentru un delicios de dimineață. Puteți folosi un espressor, sau metoda de mai sus. Lapte spumat este cel în care bulele sunt atât de mici și numeroase încât nu se văd, dar fac laptele mai ușor și mai gros. Când espresso-ul este turnat corect, microspuma va rămâne parțial deasupra cănii și se va amesteca bine cu restul de cappuccino.
Espresso-ul dublu este turnat în fundul ceștii, urmat de o cantitate similară de lapte fierbinte, care se prepară prin încălzirea și texturarea laptelui cu ajutorul baghetei de abur a espressorului. Treimea superioară a băuturii este formată din spumă de lapte, care poate fi decorată cu artă făcută cu același lapte, sau pur și simplu stropită cu scorțișoară sau pudră de cacao.
3. Cold Brew Coffe
Cafeaua preparată la rece nu este exact la fel cu cafeaua cu gheață, deși este adesea servită rece și peste gheață. În loc să folosească apă fierbinte, prepararea la rece se face prin înmuierea boabelor de cafea măcinate în apă. Nu este nevoie de mașini sau echipamente speciale și este incredibil de ușor de făcut acasă. Deși metoda produce o ceașcă de cafea cu gust excelent, durează mai mult (aproximativ 12 ore), așa că va trebui să vă planificați din timp.
4. Pumpkin Spice Latte
Nu ar fi toamnă în America fără latte cu mirodenii de dovleac, așa cum a făcut celebru un anumit lanț de cafenele. Ai putea să stai la coadă și să scoți o avere sau să-ți prepari propria băutură acasă cu această rețetă inteligentă.
Cafeaua obișnuită constă din zaț filtrat prin apă, dar un latte conține lapte aburit. În cazul latte-ului cu mirodenii de dovleac, cafeaua este de fapt espresso fierbinte amestecat cu lapte, piure de dovleac, vanilie și mirodenii calde de toamnă, cum ar fi scorțișoară, nucșoară, ghimbir și cuișoare. Este acoperit cu frișcă dulce și o pudră ușoară de mai mult condiment.