Reclamă

Mămăliga este considerată un preparat tradițional românesc, care se poate consuma cu diverse mâncăruri. Mămăliga poate înlocui, fără doar și poate, pâinea. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății, mămăliga contribuie destul de mult și la menținerea siluetei femeilor.

Mămăliga este un aliment care nu lipsește de pe mesele românilor. Puțini sunt, însă, cei care înțeleg ce se întâmplă în organism după ce este consumată. Conform spuselor specialiștilor, mămăliga are un efect benefic asupra întregului organism, datorită indicelui glicemic redus.

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci mămăligă zilnic. Beneficiile asupra întregului organism
Historia

„E adevărat, mămăliga are un indice glicemic mai redus, însă asta nu o face un aliment-minune care să te scape de diabet. Doar atunci când este asociată cu alimente sănătoase, bogate în vitamine şi minerale… putem spune că are un oarecare efect benefic.

[…]

Foarte important de amintit este faptul că mămăliga nu conţine gluten (folosit frecvent ca aditiv în prepararea pâinii, pentru a ajuta la creşterea produselor de panificaţie, face aluatul pufos, elastic), deci poate fi consumată chiar şi de către persoanele care au intoleranţă la această proteină (ce se găseşte şi în bere, paste, pastă de dinţi, maioneză, mezeluri etc.), poate fi servită atât caldă cât şi rece, la micul dejun, la prânz, seara sau chiar între mese, ca gustări”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic, conform Playtech.impact.

Porumbul conține o cantitate semnificativă de acizi grași nesaturați, amidon, albumine, hidrocarburi, vitamia E, fier, vitamina K, fosfor, zinc, magneziu, fibre și potasiu. De asemenea, porumbul are numeroase proprietăți, precum: antiinflamatoare, tonice, diuretice, astringent. Întâi de toate, porumbul este folosit ca aliment, și-anume cereal, și mai apoi ca plantă medicinală.

Fiind bogat în vitaminele grupei B, porumbul acționează asupra funcționării inimii, sistemului mușchilor, sistemului nervos, cât și asupra procesului de producție a globulelor roșii.

De ce e bine să mănânci porumb fiert

Porumbul fiert conține și o cantitate semnificativă și de potasiu. Acest element chimic este absolut necesar în ceea ce privește funcționarea inimii și a mușchilor.


Reclamă

Share.

24 de ani, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Conectată în permanență la tot ce se întâmplă în mass-media, a dat dovadă de pasiune, perseverență și muncă, pregătind buletine informative de actualitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro