Reclamă

Se anunță o răcire considerabilă a vremii în următoarea săptămână, în special de marți. Nopțile vor scădea semnificativ temperaturile, iar la nivelul întregii țări vor fi temperaturi maxime cuprinse în general între 0 și 6 grade Celsius. Centrul țării va prezenta cele mai mici grade, iar cele mai ridicate vor fi în partea de sud.

De asemenea, se anunță ploaie în centrul, estul, nordul țării. Precipitațiile ar putea forma polei, cu o probabilitate mai mare la începutul zilelor și noaptea. Luni temperaturile par a fi destul de ridicate, pentru această perioadă, mai ales în Lunca Dunării. Este posibil să avem temperaturi de 7-8 grade Celsius.

Un val de aer rece va lovi România până de Crăciun

Duminică și luni vremea se vor menține la temperaturi normale acestei perioade a anului. Însă, începând cu ziua de marți, gradele vor scădea până la Crăciun, când se va echilibra iar temperatura. Moldova va fi cea mai afectată de marți, maximele fiind de -4 – -5 grade Celsius. Zona de sud a țării va avea temperaturile cele mai ridicate. România va oscila între -4 și 4 grade Celsius.

„O dimineață foarte rece va fi cea de miercuri. Temperaturile vor fi în toată țara sub -5 grade iar în nord, centru, est și izolat în rest chiar și ger, adică temperaturi minime sub -10 grade. Miercuri dimineață ne așteptăm să fie una dintre cele mai reci nopți de până acum. Miercuri în nicio zonă din țară nu se vor depăși două grade Celsius.”, a transmis administrația Națională de Meteorologie

Anunț de ultim moment de la meteorologi! Un val de aer polar va lovi România
Pixabay

Temperaturile vor fi ridicate de Crăciun

Crăciunului vine anul acesta cu Soare în loc de zăpadă. Gradele vor fi mai mari decât media climatologică. Temperaturile vor fi în generale între 1 și 10 grade Celsius. În dimineața de 25 decembrie, bucureștenii se vor bucura de 9-10 grade Celsius, iar duminică, temperatura s-ar putea să crească și mai mult.  În aceste condiții, posibilele precipitații, cu probabilitate mai mare în partea de vest, nord și centru a țării să fie mai ales sub formă de ploaie.

„La munte zăpada se va menține însă stratul va scădea semnificativ în condițiile în care la altitudini sub 1500 de metri cel mai probabil vor apărea temporar și precipitații lichide”, a spus Meda Andrei, meteorolog la administrația Națională de Meteorologie, la Digi24.

 


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro