Reclamă

Noua tulpină a Covidu-lui se răspândește destul de repede în România. În ultimele 24 de ore au fost confirmate cazuri noi. Mai exact, sunt două persoane infectate, una din Conctsanța și cealaltă din Ilfov.

Vineri dimineașă, 17 decembrie au fost detectate încă două cazuri noi cu varianta Omicro a virusului SARS-CoV-2. Până în prezent, în țara noastră au fost confirmate 13 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Persoanele proaspăt confirmate cu Omicron au o stare de sănătate stabilă

Conform Ministerului Sănătăți, cei doi oameni infectați au călătorit recent în Africa de Sud, respectiv în Zanzibar. Cei doi se simt bine, însă doar unul dintre ei este vaccinat.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună.

Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Și această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată”, a declarat acum câteva ore, Ministerul Sănătății.

Alertă Omicron, în România! Au fost înregistrate noi cazuri de infectare
Pixabay

Persoanele care au doza booster sunt mai protejate

Singura soluție este luarea tuturor măsurilor de precauție. De altfel un studiu recent arată că persoanele vaccinate cu a treia doză sunt mai protejate în fața noii tulpini din Africa de Sud.

„Mesajul nostru este să nu plecăm de la ideea că nouă n-o să ni se întâmple, că o scăpăm şi de data aceasta şi n-o să ne infectăm. La cât de contagioasă este această variantă, este puţin probabil ca în zonele cu densitate populaţională mare să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus. Tocmai de aceea este importantă protecţia în faţa acestei variante Omicron. a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

 


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro