Reclamă

S-a creat vaccinul și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Acesta și va fi disponibil în curând în România. Toți copiii vor trebui să se vaccineze cu cele două doze reglementate de cercetători și specialiști în domeniul sănătății.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi când va începe vaccinarea. Astfel, cel mai probabil vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie 2022.

„În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. 

Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă. Locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare. Vom vorbi doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie. Mențiunea ar fi să existe cerere în acest caz.”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiță.

Pixabay

Va fi nevoie de aprobarea părinților

Acesta a precizat că va fi obligatoriu consimțământul părinților și că înainte se va efectua triajul medical. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile. Modul de vaccinare a copiilor va fi la fel ca la adulți, cu două doze.

„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. În a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă.”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro