Mai multe vedete din showbizul românesc au hotărât să își deschidă o afacere proprie și să devină antreprenori. Printre acestea se numără Delia, Dani Oțil, Mircea Dinescu sau Mugur Mihăescu. Aceștia au ales zone frecventate de lumea mondenă, precum centrul Bucureștiului sau zona de nord a capitalei
Soțul Deliei Matache, Răzvan Munteanu deține un local în centrul Bucureștiului care este foarte frecventat atât pe tineri, cât și de mondenități. „Vintage Pub” este localul unde invitații “uită de protocoale şi se simt în largul lor”, cum apare în descrierea restaurantului. Vintage este o locație preferată de tineri, ziua este pub, iar noaptea devine club, unde petrecerile țin până în zori și toată lumea se distrează.
Rezervările se fac din timp pentru a prinde un loc la masă, fiind foarte căutat și apreciat. Meniul din timpul zilei este unul divers, unde se găsesc mai multe specialități. Prețurile pentru salate încep de la 22 lei, iar pentru penne şi spaghete, între 22 şi 25 de lei. Preparatele la grătar au denumiri amuzante: un ”Muşchi de vită din ziua de salariu” ajunge la 68 de lei, ”Coaste de porc de n-ai mai văzut” costă 35 de lei, un ”Şniţel de vită uriaş” este 22 lei, iar ”Micii de câţi bani ai” costă 4 lei. Berea nu lipsește din meniul localului, având mai multe tipuri cu care îi încântă pe clienți, berea roşie la draft, denumită Kilkenny, berile nemţeşti Kaiserdom şi Faxe la un litru. Prețul unei beri nu depășește 15 lei.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2021/12/vinatgeee-1024x683.jpg)
La Dani Oțil se găsește burger de struț
Deschis la sfârşitul anului 2016 în Cartierul Francez din Nordul Capitalei, restaurantul „The Grill”, patronat de Dani Oţil a apărut după o vacanţă petrecută în Argentina. Specificul localului este sud-american. Iată ce poţi mânca: antricot de vită Black Angus – 27 de lei/100 g, un burger de struţ – 58 de lei, un risotto cu fructe de mare – 49 de lei, un piure de cartofi cu trufe este 18 lei/200 g, melcii gratinaţi cu unt şi verdeaţă sunt 32 de lei/6 bucăţi, o supă cremă de praz este 19 lei/350 g, o tocană de fructe de mare costă 42 lei/350 g, iar găluştele cu prune la borcan sunt 24 lei/150 g.
Mircea Dinescu gătește
Mircea Dinescu are un restaurant în Centrul Vechi. Numit „Lacrimi şi Sfinţi”, este un restaurant atipic românesc având o bucătărie modernă. Rețetele sunt vechi de 100 de ani, dar reinterpretate, surprind pe toată lumea cu gustul lor savuros. Toate specialitățile din meniu se prepară cu ingrediente locale organice. Astfel peştele este de captură, păsările sunt de curte, porcii şi viţeii vin din ferme individuale mici. Chiar patronul, Mircea Dinescu este bucătarul locului, prepară rețetele și vorbește cu oaspeții restaurantului.
Rezervările se fac cu 24 de ore înainte de data dorită. Printre delicatesele gătite în restaurantul cu specific românesc se numără “Pastrama de Berbecuţ”, la preţul de 41 de lei, “Viţelul de Vreme Bună”, la 65 de lei, “Chifteluţele Minunate”, la 26 de lei, “Copanul de Raţă Mută”, la 37 de lei, “Fasolea Bătută”, la 26 de lei, “Cotletele de Berbecuţ”, la 58 de lei, dar şi “Cârnaţii Acordaţi”, la 45 de lei. Preţul unei beri la sticlă variază de la 10 lei la 18 lei. În local există un taraf care îi acompaniază pe clienți.