Reclamă

Medicul coordonator al spitalului Covid-19 din Arad, Adrian Winier, spune că pastila dezvoltată de Pfizer este un progres care va salva foarte multe vieți.

 „Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Înțeleg povara emoțională prin care cu toții am trecut, chiar trauma socială prin care toate societățile au trecut. Este o alternativă la vaccinare dar nu neapărat un substitut. Vaccinarea rămâne instrumentul esențial de prevenire a îmbolnăvirii”, a declarat dr. Adrian Wiener.

1. Pastila dezvoltată de Pfizer va salva multe vieți

Reamintim că Pfizer a anunțat că pastila anti-COVID dezvoltată de companie va reduce considerabil numărul deceselor și a internărilor. Conform medicului, acest medicament este primul antiviral dezvoltat specific pentru Sars-Cov-2. Eficiența acestei pastile a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor.

Adrian Wiener spune că există posibilitatea ca pastila dezvoltată de Pfizer să aibă eficiența foarte bună în prevenirea îmbolnăvirii la contacții direcți. Ceea ce este foarte important este că, scăzând încărcarea virală în primele zile să contribuie şi la diminuarea transmiterii acestui virus de la persoană la persoană, mai explică medicul.

2. Care este partea negativă la pastila dezvoltată de Pfizer

Există, totuși, și o parte negativă la acest medicament. În general, povestește specialistul, la toate antiviralele au existat au existat fenomene de adaptare a virusului similare rezistentei la antibiotice din ce în ce mai crescută tuturor bacteriilor mai ales prin supra utilizare. În acest context, explică acesta, ar trebui să existe o utilizare țintă a acestui medicament. Deocamdată, este singura speranță.

Conform unui anunț al Pfizer, pastila dezvoltată de companie împotriva coronavirusului reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc. Condiția este ca aceasta să fie administrată în primele zile după apariţia simptomelor.

3. Paxlovid, pastila care va scăpa lumea de pandemia de coronavirus

Rezultatele anunțate de Pfizer au la bază studii clinice realizate peste 2.200 de persoane. Nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor care au primit tratamentul. Cei care au participat la studiul respectiv nu erau vaccinați și prezentau un risc crescut de a face o formă gravă de Covid-19.

De asemenea, tratamentul dezvoltat de care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar trebui să fie eficient împotriva variantei Omicron.

Antiviralele acţionează prin reducerea capacităţii unui virus de a se replica, încetinind astfel boala. Aceste tratamente reprezintă o completare cheie a vaccinurilor împotriva COVID-19, mai ales pentru că sunt foarte uşor de administrat, putând fi luate acasă, cu un pahar mare de apă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro