Reclamă

Chiar dacă este pandemie, autoritățile nu îi vor dezamăgi pe cei mai mici dintre noi. Astfel, aceștia îl vor întâlni pe mult așteptatul Moș Crăciun și îi vor putea spune poezii la serbare. Moș Crăciun va vizita toate școlile și grădinițele în luna decembrie 2021, dar respectând măsurile Covid.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației a anunțat cea mai așteptată veste a micilor școlari și preșcolari. Copiii se vor bucura anul acesta de prezența lui Moș Crăciun.

Bătrânelul va reapărea în viețile micuților. Autoritățile au decis că serbările de Crăciun pot fi considerate situații excepționale. În mod normal străinii, în cazul de față Moșul, nu au voie să intre în unitățile de învățământ. Dar cu ajutorul unei condiții acesta va fi prezent să dea cadouri copiilor cuminți.

Moș Crăciun poate participa la serbările din școli și grădinițe

Ordinul comun semnat de Ministerele Educației și Sănătății, a făcut posibilă prezența lui Moș Crăciun la serbările de final de an școlar. Acesta spune că celebrul personaj va trebui să primească aprobarea conducerii instituțiilor de învățământ. Astfel, pentru ca „bărbosul” îmbrăcat în haină roșie să poate fi văzut de cei mici, cadrele didactice trebuie să vorbească din timp cu el.

„Ordinul comun ME/MS prevede posibilitatea accesului în școli și grădinițe a persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat, în situații excepționale, cu aprobarea conducerii unității. Ori, tradiția lui Moș Crăciun cu siguranță poate fi considerată o situație excepțională.”, a declarat secretarul de stat.

Cum poate participa Moș Crăciun, la serbările celor mici. Condiția pe care trebuie să o respecte neapărat
Pixabay

Părinții nu vor avea acces la serbări

Tot conform ordinului comun al celor două ministere există și o veste neplăcută. Având în vedere situația epidemiologică, părinții nu vor avea acces la serbările de iarnă. Cu toate că aceștia erau nerăbdători să își vadă micuții pe scenă și să le facă poze, merită sacrificiul în favoarea lui Moș Crăciun. Astfel, fiecare unitate de învățământ va găsi o soluție pentru difuzarea momentului special din viața copiilor.

Singura excepție în privința părinților va fi pentru cei ai căror copii prezintă cerințe educaționale speciale sau suferă de anumite dizabilități. Aceștia vor putea fi prezenți, respectând normele covid.

„Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare.”, au transmis cele două ministere.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro