Reclamă

În ultimele 24 de ore, în București s-a constatat de autorități un număr de 106 cazuri noi de COVID-19. Capitala României se clasează, astfel, pe primul loc al judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de infectări cu noul coronavirus.

Pandemia nu are pauză, iar asta pot spune rapoartele realizate în ultimele zile. Nu doar Bucureștiul se află într-o situație delicată, cât și alte județe din țară. Pe teritoriul României, au fost confirmate 12.718 persoane cu noul coronavirus și izolare la domiciliu, iar 3.899 de persoane se află în izolare instituţionalizată.

Care sunt cele mai afectate județe din România

Conform Direcției de Sănătate Publică, în topul negativ al infectărilor cu virus, imediat după București, cel mai afectat județ este Timiş, iar pe locul al III-lea se află Cluj. Mai exact, în Timiş au fost raportate 64 de infectări noi, iar în Cluj 48.

De asemenea, numărul total de oameni internați în unităţile sanitare de profil, cu COVID-19 este de 3.659. Dintre acestea, 639 sunt internate la ATI. Dintre cei 639 de pacienţi internaţi la ATI, 59 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienţilor internaţi, 73 sunt minori, 69 fiind internaţi în secţii şi 4 la ATI.

Lista cazurilor de covid pe județe

Conform autorităților, au fost prelucrate 10.889.078 de teste RT-PCR şi 5.636.966 de teste rapide antigenice până în acest moment. La nivel național au fost efectuate 13.350 de teste RT-PCR în ultimele 24 de ore. Astfel că, au fost făcute 6.435 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 6.915 la cerere. Numărul testelor rapide antigenice este și el impresionant, fiind realizate 29.334.

Rapoartele sunt actualizate constant, ia numărul cazurilor noi de covid se modifică de asemenea. Centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate conform noii metodologii. Apoi, Direcţiile de Sănătate Publică urmează să realizeze ancheta epidemiologică. Astfel au fost atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate, până la acest moment.

Alertă în Capitală! Cazurile de infectare cu noul coronavirus, din nou în creștere
Direcția de Sănătate Publică

 

Alertă în Capitală! Cazurile de infectare cu noul coronavirus, din nou în creștere
Direcția de Sănătate Publică
Alertă în Capitală! Cazurile de infectare cu noul coronavirus, din nou în creștere
Direcția de Sănătate Publică

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro