Reclamă

Noua lege a certificatului verde. Alexandru Rafila, anunț de ultim moment

Noua lege a certificatului verde

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat într-o ședință cum va arăta legislația referitoarea la certificatul verde. Acest subiect a devenit motiv de ceartă între guvernanți, întrucât PNL susține că statul nu este obligat să deconteze plata testelor pentru angajați atâta timp cât vaccinarea este gratuită și orice angajat poate opta pentru această variantă. Părerea lui Florin Cîțu nu este una bună referitoare la propunerea din partea Partidului Național Liberal.

În ședința de ieri, Alexandru Rafila a prezentat forma legislației pentru certificatul verde. Conform propunerii Ministrului Sănătății, certificatul ar urma să fie introdus atunci când incidența este mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Acesta a precizat că se va introduce certificatul verde în urma constatării creșterii ratei de infectare, timp de trei săptămâni. Analiza situației epidemiologice se face de către Institutul Național de Sănătate Publică în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară.

Noua lege a certificatului verde. Alexandru Rafila, anunț de ultim moment
pexels.com

Autoritățile sunt îngrijorate cu privire la evoluția pandemiei, mai ales că tulpina Omicron este mult mai contagioasă și se răspândește în toate țările. Autoritățile de la noi doresc să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului. Acest lucru este bazat pe contextul în care tot mai multe țări se văd nevoite să introducă noi reguli.

Îngrijorarea autorităților române vine în contextul în care noua tulpină a provocat primul deces. Tulpina Omicron devine motiv de îngrijorare pentru medici după ce primul deces a fost confirmat în Marea Britanie. Chiar premierul Boris Johnson a făcut anunțul. Acesta trage un semnal de alarmă: tulpina Omicron este mult mai periculoasă decât variantele anterioare ale virusului SARS-CoV-2. Noua mutație provoacă îngrijorare în toate țările din Europa, după ce mai multe cazuri au fost confirmate. Specialiștii afirmă că tulpina Omicron ar fi suma tuturor mutațiilor virusului SARS-CoV-2, dar și noi mutații care au apărut pe parcurs.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro