Reclamă

Nu au mai rămas multe zile până la Crăciun, iar gospodinele vor pregăti numeroase feluri de mâncare. Cele mai așteptate sunt tradiționalele sarmale, care sunt nelipsite de pe mesele românilor.

Pentru a pregăti cele mai bune sarmale, există un truc care va fi de mare ajutor. Vei pune musafirilor cele mai bune sarmale, la masa de Crăciun. Nu trebuie să uităm că e preparatul va ieși delicios atunci când compoziția pentru sarmale va fi bine închegată, iar orezul va deveni pufos

Află cum poți găti cele mai delicioase sarmale, dacă ții cont de un mic detaliu

Sarmalele perfecte sunt cele care nu sunt nici foarte sărate sau acre, motiv pentru care compoziția de umplere a foilor de varză sau viță de vie nu trebuie să fie uscată sau prea grasă. Așadar, un ingredient aparent banal va da un gust nemaipomenit sarmalelor.

Trebuie să adăugați apă. Exact, apa va va ajuta orezul să fiarbă așa cum trebuie și să se umfle, pentru a da un gust extraordinar preparatului. Apa se adaugă în compoziția pentru sarmale. În funcție de cât de grasă este carnea, se adaugă mai multă sau mai puțină apă.

Orezul este un aliment care se gătește cu ajutorul lichidelor. În timpul fierberii, acesta absoarbe o mare cantitate de apă. Astfel, dacă apa nu este suficientă atunci când sarmalele fierb, există riscul ca bobul de orez să rămână tare. Pentru carnea cu mai multă grăsime, puteți adăuga o cantitate de 150 ml de apă, la 100 grame de orez. Dacă folosiți carne mai slabă, precum cea de pui sau de curcan, este recomandat să folosiți 200m l de apă pentru o cantitate de 100 grame de orez.

Tu știai? Care e cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele, atunci când prepară sarmalele
pixabay

Un alt secret pentru a găti cele mai bune sarmale, are legătură cu varza acră cu care împăturiți sarmalele. Pentru a nu avea un gust prea acru sau sărat, este recomandat să o lăsați în apă caldă. Cu cât varza este prea sărată sau prea acră, cu atât mai mult timp trebuie lăsată în apă.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro