Reclamă

Deși există multe tipuri de pastile antivirale, experții au aprobat doar unul pentru tratamentul COVID-19

Lagevrio (molnupiravir). Marea Britanie a aprobat prima pastilă antivirală din lume pentru COVID-19, dezvoltată de Merck Sharp și Dohme (MSD) și Ridgeback Biotherapeutics. Acesta este primul medicament antiviral pe care oamenii îl pot lua acasă pentru a trata COVID-19. Deoarece acest medicament este o pastilă, în loc de un tratament intravenos (IV). Este mai ușor de utilizat în afara unui spital.

Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă privind utilizarea, nesupravegheată, a tratamentelor antivirale.

De ce ne pot face rău

Antena 3

 ”Tratamentele antivirale sunt toxice. Ele inhibă mecanismele fiziologice naturale ale celulei umane și se soldează cu hepatită cronică sau medie. Nu e de glumă  cu ele. În niciun caz să nu le ia (oamenii – n.r.) fără recomandarea medicului. E foarte periculos. Au un efect citotoxic. Nu pot fi luate preventiv, cum își imaginează unii.

Avem 3 categorii de tratamente în România. Sunt substanțe antivirale mai vechi, așa cum este Favipiravir. Sunt substanțe antivirale mai noi, cum sunt cele de la Pfizer și Merck, și sunt anticorpii monoclonali. Cei din urmă nu prea s-au folosit la noi. Avem o oarecare reticență (…). Despre anticorpri nu știu că ar fi existat solicitări – distribuția lor în framacii e destul de limitată. Sunt achiziționați de guverne (..)”, a declarat Alexandru Rafila pentru Realitatea.

Cercetătorii de la Africa Health Research Institute din Durban, au descoperit că omicronul a dus la o reducere de aproximativ 40 de ori a nivelurilor de anticorpi neutralizanți produși de persoanele care au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech SE, comparativ cu tulpina detectată în China în urmă cu aproape doi ani.

”Înțelegem îngrijorarea experților și am inițiat imediat investigații privind varianta omicron (B.1.1.529), precum și dezvoltarea unui vaccin adaptat, ca parte a dezolvării noastre standard pentru noile variante. Primii pași de dezvoltare a unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de o nouă doză. Obiectivul acestei abordări, care a fost inițiată joia trecută, este de a acționa rapid dacă o nouă variantă are nevoie de un vaccin specific, au anunțat reprezentanții BioNTech.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro