Mihaela Bilic este o nutriționistă româncă care are alte metode de abordare a slăbitului decât majoritatea nutriționiștilor, Pregătită exemplar în profesia sa, a participat la numeroase cursuri și seminarii despre nutriție. Are și o diploma de master în domeniul nutriției luată în Paris.
Majoritatea nutriționiștilor care se ocupă de alimentația unui client, i-ar spune să mănânce de trei ori pe zi. În schimb, Mihaela consideră că o singură masă este de ajuns, că de la prea mult mâncat ne îngrăsăm.
„<Trebuie să mâncăm de trei ori pe zi.> Cine spune asta? Întorceți-vă la geneză că nici nu mâncam o dată pe zi. Nu mâncam în fiecare zi. Și atunci vin astfel de cercetători și ne spun că nemâncatul, postul, a fi slab, e o șmecherie, oamenii vor începe să vadă. Că se numește intermitent fasting, sau orice alt nume, haideți să mâncăm mai rar și mai puțin.”, a spus Mihaela în videoclip.
Ce dietă ține nutriționista
Mihaela Bilic, în vârstă de 49 de ani, a povestit că s-a luptat toată viața ei cu mâncarea, pentru a-și păstra silueta
”Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus.”, a spus Mihaela.
Medicul nutriționist a dezvăluit și cum arată dieta cu care ea reușește să își mențină greutatea și tonusul bun.
”Eu mănânc o singură masă pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot mânca și 2-3 mese. Dacă vrem să slăbim, gustările nu sunt justificate, cele 3 mese cu două gustări sunt pentru copiii în creștere.”, a mai adăugat aceasta.
Mihaela Bilic a dezvăluit principalele secrete pe care ar trebui să le știe toate persoanele care își doresc să slăbească.
”Farfuria nu trebuie să aibă mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Farfuria ideală trebuie să arate așa: Jumătate – legume, un sfert – proteine (carne, pește, ou) și un sfert carbohidrați (cartofi, făinoase). Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. În momentul în care vorbim despre slăbit, din această farfurie dispar carbohidrații”, a mărturisit nutriționista