Reclamă

Pe 12 decembrie se sărbătorește Sfântul Spiridon. Este singurul sfânt despre care se spune că își părăsește racla atunci când este chemat de un credincios în timpul rugăciunii.

Sfintele Moaște ale lui Spiridon se păstrează în catedrala cea mare din insula Corfu, din Grecia. Este considerat apărătorul insulei Corfu. Este cunoscut ca un mare făcător de minuni.

Mai este numit și „sfântul călător” datorită minunilor săvârșite. Se spune că pentru perioade scurte de timp, moaștele dispar din racla din catedrală. Atunci când ele revin sunt calde și prăfuite. În plus, încălțările se tocesc periodic și apar cu pământ și fire de iarbă pe ele.

În copilăria sa a fost păstor de oi. După ce s-a căsătorit și a avut copii, el viețuia cu cinste și cu plăcere de Dumnezeu. După câțiva ani, i-a murit soția și s-a dedicat mai mult în slujirea lui Dumnezeu. Făcea fapte bune , iar averea sa o dădea săracilor. A fost învrednicit cu darul facerii de minuni, încât vindeca tot felul de boli și izgonea duhurile rele.

Dexologia.ro

Ce sa nu faci astăzi

Tradiția spune că în ziua de 12 decembrie trebuie să fie respectate anumite lucruri. În acest fel, pentru a avea câștig, sănătate și spor în casă, nu se muncește. Pe lângă muncă, nu este bine să speli rufe, să faci curățenie sau să coși.

În mediul rural nu se înjugă vitele.

Femeile nu au voie sa lucreze in această zi importanta. Se spune că femeile care muncesc de ziua asta se vor arde sau se vor îmbolnăvi. Sfântul Spiridon este unul dintre protectorii familiei din calendarul creștin-ortodox.

Spiridon îi vindecă pe cei bolnavi și îi ajută pe cei săraci. Făcătorul de minuni poartă toate bolile. Acesta e respectat pentru că ține la distanța bolile care îi lovesc atât pe oameni cât și pe vite și alte animale.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro