Reclamă

Cum tai feliile de pâine fără să le rupi. De cele mai multe ori, românii aleg să cumpere pâinea deja feliată, pentru a nu mai fi nevoiți să o taie. Deși mulți tânjesc după aroma unei pâini abia scoase din cuptor, totul se complică atunci când aceasta trebuie să fie tăiată fără să se rupă.

Cum tai feliile de pâine fără să le rupi

Cum tai feliile de pâine fără să le rupi. Multe persoane cred că știu cum să taie pâinea proaspătă, fără ca aceasta să se rupă sau să se firimicească pe blatul din bucătărie. Ei bine, s-au înșelat! Există o metodă incredibilă prin care putem evita ca feliile de pâine să se mai rupă.

foto: reddit.com

Cu siguranță, multe gospodine au întâmpinat această problemă în bucătărie, deși au folosit un cuțit ascuțit și zimțat. Un bucătar renumit a dezvăluit trucul genial prin care putem tăia feliile de pâine într-un mod cât se poate de corect, conform rd.com. 

Toată lumea o să se bucure, iar firimiturile de pe masă o să dispară. Trebuie doar să întorci pâinea cu susul în jos atunci când îți dorești să o tai! Drept urmare, o să începi să feliezi pâinea începând cu partea mai tare, așa că feliile o să iasă așa cum îți dorești, fără să se mai rupă.

Cum putem păstra pâinea proaspătă cât mai mult timp

Pâinea, dar și alte produse de panificație, sunt bune de mâncat atunci când sunt abia scoase din cuptor. Însă nu mereu ajungem să le cumpărăm așa, iar uneori de mulțumim și cu pâinea feliată. Pentru cei care nu știu, pâinea poate fi păstrată proaspătă o bună perioadă de timp, dacă ținem cont de anumite trucuri.

Păstrarea pâinii în congelator este una dintre cele mai bune soluții. La temperaturi scăzute, modificarea moleculelor de amidon este oprită, iar pâinea se păstrează săptămâni bune. Atunci când o decongelă, este bine să o consumăm cât mai repede.

Pâinea la temperatura camerei se păstrează cel mai bine. Condiția este ca aceasta să fie împachetată corect, petru a evita expunerea la aer. Se mai poate folosi și o pungă de plastic, pentru că ea nu va atrage umiditatea care să producă mucegai. Pâinea cu coaja mai tare ar trebui păstrată în pungă de hârtie.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro