Reclamă

Cum să dormi 8 ore în 4 ore și să te odihnești. De câte ori v-ați trezit obosiți, după ce ați dormit prea puțin? Deși pare greu de crezut, au fost inventate anumite metode care ne ajută să ne trezim fresh, chiar dacă ore de somn se pot număra pe degetele de la o mână. Din păcate, ele funcționează doar pe perioade scurte de timp. 

Cum să dormi 8 ore în 4 ore și să te odihnești. În ultimele câteva sute de ani, marii artiști ai lumii, inventatori și oameni de știință au ales să doarmă doar câteva ore de somn. Leonardo da Vinci sau Nicola Tesla sunt doar doi dintre ei.

În mod normal, orice om are nevoie de cel puțin 7 ore de somn pentru a se simți odihnit atunci când se trezește. Dar, specialiștii susțin că pentru a fi fresh în fiecare zi, nu este obligatoriu să dormi mult. Cea mai importantă este, de fapt, calitatea somnului. Iată câteva metode care te vor ajuta să dormi 8 ore în 4 ore.

1. Cum să dormi 8 ore în 4 ore și să te odihnești. Metoda Churchill

Cei care l-au cunoscut spun că fostul premier al Marii Britanii, Winston Churchill dormea doar 5 ore pe noapte, de obicei între 3 și 8 dimineața și apoi încă o oră după amiaza.

Din păcate pentru cei care au o viață agitată și speră la o soluție de durată, această metodă nu foarte funcționa pe termen lung. Tehnica aceasta poate fi utilă pentru o perioadă de câteva zile, dar trebuie să recuperezi ulterior odihna pierdută, scrie unica.ro.

2. Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Metoda Uberman

Și această metodă este foarte eficientă, dar nu pe termen lung. Poți încerca să dormi 20 de minute la fiecare 4 ore, fie noaptea, fie ziua.

Tehnica de somn polifazic este foarte dură și nu toată lumea o poate folosi. Dacă te ajută, atunci o poți pune în practică, dar pentru perioade scurte.

Trebuie să știi asta! Cum să dormi 8 ore în 4 ore și să te odihnești
Pixabay

3. Metoda Everyman

Și această tehnică este extrem de greu de realizat. Încearcă să dormi doar 3 ore noaptea, iar ziua să dormi de 3 ori timp de 20 de minute după amiaza.

Metoda de poate ajuta, mai ales că suntem încă în pandemie, iar lucrul de acasă a devenit un lucru normal. Dar, la fel ca și celelalte de mai sus, ea nu poate fi folosită decât pe termen scurt.

4. Metoda Dymaxion

Și metoda Dymaxion este foarte dură și poate fi utilizată doar de acele persoane care sunt foarte disciplinate, sănătoase și robuste, care pot dormi adânc jumătate de oră.

Tehnica a fost folosită de inventatorul american Buckminster Fuller care nu a suferit probleme de sănătate după această metodă, cel puțin 2 ani cât timp a fost monitorizat de medici.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro