Reclamă

Majoritatea oamenilor au tendința de a avea poftă de mâncare noaptea

Acest lucru poate fi dăunător pentru menținerea greutății, mai ales dacă aveți sunteți pofticioși. Cu siguranță este imposibil să adormi cu acea senzație de foame. Dar dacă întindeți mâna pentru acea musaca rămasă sau mâncați o pungă de chipsuri, aveți probleme. Cea mai sigură opțiune ar fi un fruct mic pentru a potoli foamea. Dar asta nu vine și fără un dezavantaj. A mânca fructe înainte de culcare nu este atât de ok pe cât crezi că ar fi.

De ce nu e bine să mâncăm fructe seara

De ce nu este bine să mănânci fructe seara. Dacă și tu faci asta, e timpul să te oprești acum – ce spun specialiștii
Pixabay.com

Fructele sunt parte integrantă a unei diete sănătoase. Sunt bogate în fibre și au un conținut scăzut de calorii. Fructele sunt bogate în substanțe fitochimice care ajută la neutralizarea daunelor cauzate de radicalii liberi în organism.

Dar alegerea ta de fructe înainte de culcare este foarte importantă. Poate fi perfect să mănânci o felie de pepene galben, pere sau kiwi.

Este esențial, totuși, să ne amintim că trebuie să existe un decalaj adecvat între o masă completă și consumul de fructe.
Fructele bogate în fibre sunt digerate și mutate în intestin mai repede decât alimentele bogate în proteine și grăsimi. Asta înseamnă că fructele trebuie consumate mult înainte de o masă grea sau puțin după.

Un alt punct de reținut despre consumul de fructe noaptea este faptul că zahărul din fruct poate elibera energie. Asta afectează somnul, deoarece corpul tău ar trebui să fie pregătit să se odihnească.

Consumul de fructe seara, nu îngrașă. Fructele au calorii minime și nu pot cauza singure creșterea în greutate. Dar dacă gustați în fiecare seară un fruct bogat în calorii precum o banană, după ce ați consumat întreg necesarul de calorii pentru o zi, veți adăuga câteva kilograme până la sfârșitul lunii. Dar acest lucru este valabil pentru orice aliment care este consumat după ce ați atins numărul maxim de calorii necesare pentru zi.

Dacă mănânci fructe imediat după masă sau înainte de culcare, asta poate crea un disconfort digestiv. Deoarece mesele și fructele au rate digestive variate, iar fructele pot ajunge să fermenteze în tractul tău digestiv.

Dacă fructele sunt consumate la distanța potrivită de la o masă, nu ar trebui să creeze probleme.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro