Reclamă

Sărbătorile ar trebui să reprezinte un moment frumos și plin de fericire pentru toată lumea. Dar, din păcate nu este mereu așa. Foarte multe persoane se simt singuri și triști în această perioadă din an.

Sărbătorile nu sunt întotdeauna momente fericite pentru cei mai mulți dintre noi. Multe persoane se simt singuri și melancolici în această perioadă de iarnă.

Motivele tristeții de Sărbători

Amintirile pot reprezenta un motiv de tristețe pentru cei mai mulți. Ne putem aminti de sărbătorile petrecute în copilărie, unde era toată familia alături și se faceau pregătirile de Crăciun. Schimbările apărute în viața fiecaruia, din orice punct de vedere, îl poate face melancolic sau deprimat. Lipsa familiei aproape sau lipsa datorată unui deces, amplifică și mai mult această stare de tristețe. Tot în această perioadă poate să apară și stresul. Poate fi din cauza unui job solicitant, a lipsurilor financiare, a problemelor în familie sau a presiunii pe care o punem singuri pe noi, deși nu este deloc benefic. Un psiholog rus ne explică care sunt motivele deprimării din perioada sărbătorilor

Pinterest

Mihail Litvak este psiholog, medic psihiatru și autor de succes. Conform spuselor sale, există diferite motive pentru care Sărbătorile nu reprezintă o bucurie pentru unele persoane. Medicul Litvak a menționat de lipsa iubirii, a comunicării în familie, dar și de lipsa intimității în cuplu.

Ca medic ştiu că în zilele de sărbătoare creşte criminalitatea, secţiile de chirurgie se transformă în spitale de campanie, în spitalele de psihiatrie sunt primiri masive de bolnavi cu psihoze alcoolice, sunt supraîncărcate secţiile de toxicologie, sunt acutizate multe boli.

Lipsa iubirii în familie duce destul de des la faptul că soţii, pentru a evita scandalul, reduc toate formele de comunicare la proceduri, la muncă. Muncesc pentru funcţie, pentru doctorat, pentru maşină, pentru casa de vacanţă, pentru a pune copiii pe picioare. Din păcate, în multe familii relaţiile sexuale între soţi nu funcţionează bine.”, spune Mihail Litvak.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro