Reclamă

Povestea adevărată a lui Moș Crăciun începe cu Nicolae, care s-a născut în secolul al III-lea în satul Patara din Asia Mică

La acea vreme, zona era grecească și se află acum pe coasta de sud a Turciei. Părinții săi bogați, care l-au crescut pentru a fi un creștin devotat, au murit într-o epidemie în timp ce Nicolae era încă tânăr. Ascultând de cuvintele lui Isus de a „vinde ceea ce deții și de a da banii săracilor”, Nicolae și-a folosit întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe cei nevoiași, pe cei bolnavi și pe cei suferinzi. El și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu și a fost făcut episcop de Myra pe când era încă tânăr. Episcopul Nicolae a devenit cunoscut în toată țara pentru generozitatea sa față de cei aflați în nevoie, dragostea sa pentru copii și preocuparea sa pentru marinari și corăbii.

Ce se mănâncă de Moș Nicolae

Ce trebuie să mănânci în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Tradiția pe care toată lumea trebuie să o respecte!

PinterestMai în toate țările, Moș Nicolae este așteptat de copii cu prăjituri, biscuți, bomboane sau fursecuri. Iar de cele mai multe ori, aceștia își ajută părinții la gătit. Avem pentru dumneavoastră, o rețetă simplă și rapidă pe care o puteți face împreună cu copilul dumneavoastră. Fursercuri cu ciocolată și nuci!

Ingrediente:
3 albșuri
140 g zahăr pudră
160 g nuci
60 g făină
50 g ciocolată
gem

Mod de preparare:
Două albusuri se bat spumă. Apoi se adaugă zahărul, ciocolata rasă, nucile pisate și făina. Se amestecă și se formează un aluat, din care se întinde o foaie subțire. Se taie cu diferite forme și se ung cu albușul de ou rămas, bătut spumă. Se unge tava, se pun fursecurile și se bagă la cuptor. După ce se coc, se ung cu gem și se lipesc două câte două.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro