Câți bani au luat, de fapt, Elwira și Mihai Petre, după ce câștigarea „Asia Express”.

Suma este mai mică de 30.000 de euro. Ce doi concurenți au câștigat cel de-al patrulea sezon  și premiul de 30.000 de euro puși la bătaie de producătorii emisiunii de la Antena 1. Dar, cei doi concurenți nu vor lua în mână această sumă de bani. 

Duminică seară fostul jurat de la „Românii au Talent,  au reușit să se impună în finala de la „Asia Express”, după ce timp de două luni au dominat competiția de pe „Drumul Împăraților”, câștigând astfel și premiul de 30.000 de euro.

Câți bani au luat, de fapt, Elwira și Mihai Petre, după ce câștigarea „Asia Express”. Suma este impozitată de stat

Dar, de fapt, suma de bani care le intră în buzunare lui Mihai și Elwirei Petre este mai mică decât atât. Așa cum prevede legea, suma de bani pe care au primit-o Mihai și Elwira Petre la „Asia Express” va fi impozitată cu 10%, scrie fanatik.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

Concret, Elwira și Mihai Petre vor primi, după impozitare 26.890 de euro, adică 134.000 de lei. La această sumă s-ar adăuga și salariile pe care le-au obținut în urma contractului.

Câți bani au luat, de fapt, Elwira și Mihai Petre, după ce câștigarea „Asia Express”. Suma este mai mică de 30.000 de euro
Instagram

Primele declarații ale lui Mihai și ale Elwirei Petre, după câștigarea finalei „Asia Express”

Seara trecută, însă, Elwira și Mihai Petre au dat primele declarații, după ce au câștigat cel de-al patrulea sezon ”Asia Express”:

„Simțeam că îmi explodează inima, nu-mi venea să cred. Mă bucur atât de tare pentru că în momentul ăsta o să pot să le văd pe fete cum sar de bucurie, dacă nu ar fi fost ele ne-ar fi fost extrem de greu, nu știu dacă puteam să găsim noi motivația atât de mare încât să ajungem până în final”, a mărturisit Elwira Petre.

„Nu pot să cred, nu pot să cred asta. Nu realizez asta. Te iubesc”, i-a spus Mihai Petre soției sale, după câștigarea „Asia Express.

Cel mai greu moment pentru Mihai și Elwira Petre la „Asia Express”

Mihai Petre și Elwira Duda au precizat că de la început competiția de la Asia Express a fost una foarte grea, dar, de departe cel mai dificil a fost în semifinale atunci când au fost la un pas să fie eliminați.

„Am sperat să nu plec, speram la o minune, știam că se poate întâmpla o minune pentru că ai o șansă din trei, dar eram gata să plec în acel moment. Ne-am simțit din nou puternici, deși eram pe jos, iar asta e foarte ciudat”, a spus Mihai Petre, la „Xtra Night Show”, cu trei zile înainte de finală.