Cele mai bântuite locuri din România. Tu știai de ele?

De secole întregi, au existat mituri și legende care spun povestea unor locuri blestemate. Fie că e vorba despre duhurile rele, fie despre o răzbunare a spiritelor, toate au ceva în comun: credința populară că aceste locuri trebuie evitate.

Cele mai bântuite 3 locuri din România

Băile Herculane

Se presupune că o femeie îmbrăcată în alb bântuie hotelul și poate fi văzută doar de cei tineri. Legenda s-a transmis prin viu grai din generație în generație. Se crede că și în prezent, fantoma bântuie împrejurimile. De numele hotelului este legat și o altă legendă.

Se spune că, pe terenul respectiv, s-ar afla o comoară care a fost lăsată de romani, însă nimeni nu se poate atinge de acel loc, considerat prielnic pentru duhurile rele. Motivul pentru care cei dornici nu se pot apropria este aceeași femeie îmbrăcată în alb, care are rolul de proteja comoara, dar și hotelul. Există legende care afirmă că adevăratul protector al comorii ar fi un preot dac. De aceea, hotelul este considerat unul dintre cele mai bântuite 3 locuri din România.

Mănăstirea Chiajna

Se spune că atunci când este lună plină se aud sunetele de clopot, chiar dacă nu mai există niciunul. Situată în apropierea Capitalei, Mănăstirea Chiajna este considerat un loc în care s-au petrecut crime și dispariții ciudate. Legenda Mănăstirii Chiajna are două variante.

O parte din localnici susțin că acel clopot ar fi fost dat jos pentru ca biserica să nu poată fi observată de turci, iar apoi a fost aruncat în apă. Acest lucru este considerat a fi un păcat, iar de atunci duhurile rele îi bântuie pe localnici. Cealaltă poveste este legată de faptul că acel clopot ar fi fost furat. Acea familie s-a îmbogățit de pe urma vânzării clopotului, iar duhurile rele nu le dau pace pentru că au furat ceva ce aparținea Mănăstirii Chiajna.

„Acum mulţi ani, când eram mai tânăr, treceam cu căruţa pe lângă mănăstire într-o noapte şi am văzut mai multe umbre pe pereţii din exterior. Mi-a îngheţat sângele în vene de frică. Nu am mai trecut pe-acolo multă vreme, dar apoi a trebuit să reiau traseul, obligat-forţat, ca să ajung la groapa de gunoi, de unde mai adun şi eu fiare vechi”, a mărturisit un bărbat pentru historia.ro.

Pădurea Hoia Baciu

Se spune că este poarta către o altă lume, sau sălașul necuratului. Pădurea din Cluj-Napoca a căpătat acest renume la începutul anului 1968. Atunci, localnicii au semnalat tot felul de evenimente stranii: apariția unor strigoi sau senzații auditive ciudate care vin dinspre pădure. Cei care au trecut pe acolo au menționat că odată ce pășesc în pădure, au un sentiment de teamă ce nu poate fi explicat. Ba mai mult, trecătorii au experimentat dureri de cap, stări de greață sau frisoane. Locul a căpătat denumirea de „Triunghiul Bermudelor din România”.

Legenda spune că un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu turma sa de oi, însă nu s-a mai întors niciodată. Nici rămășițele bărbatului nu au fost găsite. De numele pădurii se leagă și forma ciudată a copacilor, care ar fi un semn ce indică prezența duhurilor necurate.