Pe numele său real Jean Dumitrache, Jean de la Craiova a făcut mai multe dezvăluiri, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, despre copilaria marcată de sărăcie pe care a trăit-o.

Din cauza unor probleme în familie, manelistul a trebuit să se ducă la muncă de la o vârstă foarte fragedă.

Artistul, în vârstă de 51 de ani, Jean de la Craiova a avut copilăria plină de suișuri și coborâșuri. A crescut în cartierul bucureștean Pantelimon, în sărăcie. După ce părinții lui au divorțat, el a fost nevoit să își ia un job pentru a își ajuta familia.

Detalii neștiute despre copilăria lui Jean de la Craiova. Părinții lui au divorțat când avea 12 ani

Atunci când avea doar 12 ani, copilăria lui Jean de la Craiova avea să se schimbe pentru totdeauna. Părinții cântărețului s-au despărțit, iar acesta, împreună cu cei trei frați ai săi, au rămas în grija mamei.

„Părinții mei s-au despărțit, iar eu și frații mei am rămas cu mama. Cu un singur salariu era foarte greu să te ții și de școală. (…) Nu mai făcea față mama!

Fiind mic mi-am dat seama că mai trebuie ceva. În blocul în care stăteam era un magazin de mobilă unde m-am dus să muncesc; m-am rugat, pur și simplu, să fac orice, pentru 25 de lei pe zi.

Veneam de la școală, fugeam la mobilă, strângeam hârtii, cartoane, măturam (…) Cu bănuții treceam strada, unde era un aprozar, și luam ce puteam, cartofi, fasole, să ne facă mama de mâncare”, a povestit Jean de la Craiova despre copilaria lui, la Kanal D. 

Detalii neștiute despre copilăria lui Jean de la Craiova: „M-am rugat să fac orice, pe 25 de lei pe zi”
Captură TV Kanal D

Artistul a moștenit pasiunea pentru muzică de la bunicul său

Deși copilăria pe care a trăit-o nu a fost deloc ușoară, acum Jean de la Craiova este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de manele. El povestește că pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la bunicul lui.

„Da, cred că de la bunicul. Sângele apă nu se face. Tataie, Dumnezeu să îl odihnească, era romanțier, îl urmăream cu foarte mare atenție când înregistra la casetă romanțe. Am rămas uimit, eram mic. Îl ascultam cu drag.

Când mergeam în vacanță la țară, după ce am început să ascult romanțe, m-am angajat la fermă, acolo lucram în vacanță. Venea dimineața la 5 și te lua vagonul, tractorul și ne dădea 20 de lei pe zi. Și dădeai cu sapa la porumb. (…)

Șeful de echipă de acolo cânta la nunți, era lăutar. Aici a pornit toată treaba. Și avea un acordeon verde, mic și cânta. (…) Și el cânta acolo și solistul lui, care era bolnav, nu putea să meargă sâmbătă și m-a luat pe mine la cântare”, a mai povestit Jean de la Craiova la postul TV amintit mai sus.