Reclamă

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre implementarea acestei măsuri și a explicat câtă nevoie este de ea pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. Mai clar, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că măsura impunerii certificatului verde s-a dovedit a fi una care duce la creșterea ratei de vaccinare, la nivel european, de la 50-55% la peste 75%.

Care este scopul certificatului verde

 „În toate țările europene am văzut că a fost undeva în perioada de vară o aplatizare a ratei de vaccinare. Or, din acest punct de vedere, era evident că trebuiau luate măsuri suplimentare, pentru că doar prin comunicare, doar prin informare este foarte greu să atingi o rată de vaccinare de peste 70, 80, 90 la sută, cum s-a întâmplat în Portugalia”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță consideră că până de sărbători, adică fix într-o lună de zile, rata de vaccinare în România ar putea ajunge la 50% din populația eligibilă, vaccinată cu cel puțin o doză. Totuși, important este ca cei care fac parte din categoria vulnerabilă, cum ar fi bătrâni sau bolnavi să fie conștienți și să se vaccineze, lucru pe care în prezent nu îl fac.

Persoanele de peste 80 de ani au nevoie de răbdare

Certificatul digital nu rezolvă însă problema persoanelor de peste 80 de ani, a recunoscut el. Pentru acești oameni este nevoie de alte măsuri și cea mai importantă ar fi discuția om la om, consideră coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Reamintim că în acest moment în România certificatul verde este necesar în aproape toate locurile publice, în afară de magazinele esențiale și farmacii. De asemenea, acest document este necesar și pentru intrarea într-o instituție a statului român.

În unele cazuri este permisă și testarea certificată, dar de cele mai multe ori numai persoanele vaccinate împotriva coronavirusului pot intra în anumite locuri. Acest lucru a creat vâlvă în România, dar și în lume, fiindcă mulți oameni se tem în continuare că vor muri din cauza vaccinării.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro